Perheenäiti löysi RAY:n automaatin haavoittuvaisuuden – salainen koodi toi roppakaupalla rahaa!

Perheenäiti keksi uskomattoman porsaanreiän – pelikoneista sai rahaa saavikaupalla

RAY maksoi pikkupalkkion ja vaati olemaan hiljaa!

Teksti: Juha-Tapio Tuomela

Tämä tarina on uskomaton mutta tosi. Se osoittaa, kuinka tekniikka on haavoittuvaista. Oululainen Maria Auvinen kertoo, kuinka hän keksi keinon, jolla peliautomaateista sai rahaa niin paljon kuin halusi.

Maria Auvinen, 36, on pelannut yli 20 vuotta ja pelaa edelleen innokkaasti. Viime syksynä tapahtui kuitenkin jotain eriskummallista. Maria harrasti RAY:n eli Raha-automaattiyhdistyksen uusia kosketusnäytöllisiä pelikoneita, jolloin hän ikään kuin vahingossa keksi ”rahantekokoodin”. Kun Maria paineli tiettyjä painikkeita, hän sai koneen syytämään jokaisen sinne sijoitetun lantin tuplana.

-Ensin se meni niin että olin voittanut parikymppiä. Satuin näpyttelemään näppäimiä tietyssä järjestyksessä, niin se antoi sen voiton tuplana. Myöhemmin tajusin, ettei minun tarvinnut edes voittaa mitään. Sen kun laitoit sisään kympin ja näpyttelit koodin. Kone rahisutti laariin kaksikymppiä, Maria kertoo Hymylle.

Maria toteaa, että tunne oli niin ihmeellinen että sitä ei voinut edes ymmärtää. Periaatteessa hän olisi voinut parilla eurolla tyhjentää koneen kokonaan. Maria ei luonnollisesti paljasta kikkaansa eli koodiansa, vaikka se ei enää toimikaan.

-Mietin mielessäni, että liekö suunnittelijat halunneet jättääkin tuollaisen mahdollisuuden. Sillähän olisi saanut vapaa-ajallaan kivat rahat. Koodi oli Marian mukaan naurettavan yksinkertainen. Hän toteaa, että tilaisuus teki hänenkin kohdallaan varkaan.

-Kyllähän sellainen kultakaivos kiehtoi. Olen pienituloinen ihminen. Väitän kuitenkin että käytin kikkaa kohtuullisesti. Joku muu olisi pelannut aamusta yömyöhään. Niin kuin sitten pelasikin. Koodi nimittäin napattiin.

Maria oli kertonut 17-vuotiaalle pojalleen kikasta, joka myös kokeili sitä. Taustalla seisoi tuona aikana muuan ulkomaalaistaustainen nuorimies, joka nappasi koodin. Myöhemmin Maria sai tietää, ja huomasi itsekin, että tämä käytti kikkaa tyhjentäen koneita Oulun alueella päivästä toiseen.

-Uskon että hän sai kymmeniä tuhansia euroja, Maria ounastelee.

-Tästä kaikesta tuli sitten minulle hirveä tunne. Päätin ottaa puhelun Raha-automaattiyhdistykseen.

Maria selvitti löytäneensä valtaisan porsaanreiän, jossa rahaa sai automaateista niin paljon kuin halusi. Puhelimessa ollut nainen kuulosti epäuskoiselta, mutta yhdisti puhelun eteenpäin.

-Sitten puhelimeen vastasi asiantuntija, joka ymmärsi yskän. Hän ei todellakaan kyseenalaistanut puheitani. Päinvastoin tuli tunne, että hän yritti rauhoitella minua. Puhui tunninkin puheluita.

Maria pyydettiin Espooseen näyttämään koodinsa, lentoliputkin olisi maksettu. Marialla oli kuitenkin muita kiireitä.

-Annoin kikkani tälle asiantuntijalle, joka lähti kokeilemaan sitä. Se toimi heti. Myöhemmin asiantuntija ajeli ympäri pääkaupunkiseutua kokeilemassa koodia eri koneilla. Sain tien päältä puhelun. Hän oli kiireinen ja hermostuneen oloinen. Minulle luvattiin palkkio, Maria muistelee.

Sitten kului aikaa eikä mitään kuulunut. Elettiin jo marraskuuta. Lopulta Ray:n pomot olivat istuneet pöydän ääreen ja miettineet asiaa. Joku oli jopa ajatellut, Marian mukaan, että lounas riittäisi palkkioksi. Viimein Ray maksoi Marialle 2000 euroa, vaikka Maria olisi ollut halukas isompaankin palkkioon.

Maria näyttää tiliotettaan varmemmaksi vakuudeksi. Asiasta tehtiin salainen sopimus, jossa Mariaa pyydettiin olemaan koneen haavoittuvaisuudesta hiljaa.

-Asiallinen korvaus olisi ollut 20 000 euroa. Minähän olisin voinut saada tuolla systeemillä helposti satojen tuhansien loven Raha-automaattiyhdistykselle jäämättä kiinni, Maria tuhahtaa.

Asiasta ei käynnistetty poliisitutkintaa, koska konetta ei ollut rikottu tai käytetty väärää valuuttaa. Kone vain ohjelmointivirheen takia syöksi rahaa sellaista haluavalle – nappia painelemalla.

-Veikkaukseni on, että koodilla olisi saanut helposti asuntorahat. Jos olisin soittanut koko suvulleni, RAY:llä olisi iso lovi kassassaan. Olen 55 lapsen täti ja kahdeksan lapsen kummi. Äidilläni on 12 lasta. En sanonut yhdellekään, Maria hekottelee.

Juttu on julkaistu Hymyssä kesällä. Se julkaistaan verkossa lukijoiden pyynnöstä.

Lisäjuttu: Tällä sopimuksella Maria yritettiin vaientaa!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: RAY, Maria Auvinen, pelikone

Kommentit

Oma kommentti