Pia Nykänen kertoo mikä oli Matin pyhä paikka: ”Kuoleman jälkeen en pysty menemään sinne täällä kotona”

Pia Nykänen kertoo painetussa Hymyssä operaatiosta, jossa Matin pokaalit huutokaupataan niin että talo voidaan pelastaa. Matin velat yritetään saada maksettua näin.

Matti ja Pia muuttivat saman katon alle noin seitsemän vuotta sitten. Sitä ennen molemmat olivat asuneet tahoillaan vuokralla, Matti Jyväskylässä, Pia Joutsenossa.

– Matti sanoi silloin heti, että jos hän tänne muuttaa, niin sitten pitää löytää oma talo. Ja niinhän siinä sitten kävi, Pia kertoo Hymylle.

– Katsoin netistä myytäviä taloja. Ajattelin, että minä en kyllä lähde Joutsenosta mihinkään, ja että Matti saa muuttaa tänne. Tämä talo osui silmiini ja miellytti. Niin se vaan Mattikin tykkäsi tästä. Muistan vieläkin, kun kahlasin lumessa ja kannoin tänne autosta tavaroita.

Kun oma koti oli löytynyt, Matilla riitti vanhassa talossa aktiviteettejä. Paikkoja on remontoitu ja pihasaunakin pistettiin uusiksi.

– Matti lämmitti pihasaunaa joka päivä. Aina kun tulin töistä kotiin, sauna oli kuumana. Ei muuta kuin löylyihin! Pihasauna oli Matille rakas paikka. Matin kuoleman jälkeen en ole itse lämmittänyt sitä kertaakaan. En ole pystynyt sinne menemään, Pia kertoo.

Kotona ollessaan Matilta ei tekeminen loppunut.

– Matti teki lumityöt, ajoi nurmikot ja hakkasi puut. Koko ajan piti tehdä jotakin ja välillä sai toppuutella, ettei kaikkea tarvitse tehdä samana päivänä. Olihan se mukavaa, kun tuli töistä, niin täällä oli kaikki hommat tehty.

Samaan toimeliaisuuteen päättyi myös Matin elämänpolku. Kuolinyönä Matti oli viemässä pyykkejä pesuhuoneeseen…

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Lahtonen
Avainsanat: sauna, huutokauppa, Matti Nykänen, kotitalo, Pia Nykänen, pokaalit

Kommentit

Voisiko esittää pienen toivomuksen ,että nämä tunnettujen ihmisten kumppanit pysyisi pois julkisuudesta. Onneksi nyt Nykäsen muut emännät ovat tajunneet asian, koska muutenhan siellä olisi puolenkymmentä kertomassa kuka mitäkin. En usko kovinkaan montaa ihmistä kiinnostavan Nykäskän sairaudet ja muut asiat. Hienoin ja fiksuin tuossa Nykäsen eukko-katraassa on ollut ensimmäinen rouva poikineen..Eipä olla Tiinasta juttuja luettu ,mikä osoittaa suurta älyä ja ihmistuntemusta…

Oma kommentti