Pikkujoululiikenteen valvonta ja päihtyneet henkilöt näkyivät poliisitehtävissä

Viime viikolla Itä-Uudellamaalla tehtiin pikkujoululiikenteen valvontaa ja hoidettiin päihtyneisiin henkilöihin liittyviä tehtäviä. Lisäksi poliisi kehottaa vanhempia keskustelemaan lasten kanssa ja ohjeistamaan heitä erilaisten uhkaavien tilanteiden varalta.

Pikkujoululiikennettä valvottiin tehostetusti

Poliisi valvoi viime viikonloppuna, 24.11. – 26.11.2023., tehostetusti pikkujoululiikennettä. Valvontaa tehtiin valtakunnallisesti. Päihdevalvonnan yhteydessä kiinnitettiin erityistä huomiota myös kuljettajien ajoterveyteen, kertoo poliisi.fi.

Marraskuu on aivan viime vuosina ollut erityisen synkkä kuolemaan johtaneiden moottoriajoneuvo-onnettomuuksien osalta.

– Teimme valvontaa eri puolilla poliisilaitoksemme toiminta-aluetta, kertoo komisario Katri Lehti.

– Puhallutuksia kuljettajille tehtiin hieman vajaat 1200. Rattijuoppojen lisäksi poliisin haaviin jäi viikonlopun aikana toistakymmentä reipasta ylinopeutta ajanutta kuljettajaa ja 11 ilman vaadittavaa ajo-oikeutta ajanutta kuljettajaa, Lehti jatkaa.

Valvontaa junissa, nuorisotiloissa ja kauppakeskuksissa

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen monialaisen Rapido-ryhmän partiot tekivät viikonloppuna näkyvää valvontaa junissa, poliisilaitoksemme alueen nuorisotiloissa sekä kauppakeskuksissa.

– Näkyvällä valvonnalla junissa ja nuorison suosimissa kohteissa oli varmasti vaikutusta siihen, että viikonloppu valvontakohteissa sujui valtaosin rauhallisesti, kertoo komisario Jere Pääkkönen.

Lapsia houkuteltu autoon – ilmoita tapauksista heti hätäkeskukseen

Itä-Uudenmaan poliisin tietoon tuli viime viikolla kaksi tapausta, missä alaikäisiä lapsia oli yritetty houkutella autoon. Toinen tapauksista oli Mäntsälästä ja toinen Keravalta.

– Muita samankaltaisia tapauksia ei tietoomme ole tullut. Molemmissa tapauksissa asiasta oli ilmoitettu hätäkeskukseen ja poliisi oli käynyt paikan päällä, kertoo komisario Kaisa Holappa poliisilaitoksen ennalta estävästä yksiköstä.

– Molemmissa tapauksissa lapset olivat toimineet esimerkillisesti. Eivät olleet lähteneet kyytiin ja olivat välittömästi ilmoittaneet asiasta vastuulliselle vanhemmalle, kehuu Holappa.

– Tämänkaltaisista tilanteista kannattaa ehdottomasti keskustella lasten kanssa kotona. Neuvoa ja ohjeistaan tilanteiden varalle ja pyytää ilmoittamaan asiasta mahdollisimman pian kotiin tai kouluun ja sitä kautta hätäkeskukseen. Mitä nopeammin tieto saavuttaa poliisin, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on reagoida asiaan, Holappa kannustaa.

Teksti: jarikupiainen

Kommentit

Oma kommentti