Pirkko Mannola sai kasvohermohalvauksen – jää pois Aikalaiset -kiertueelta!

Pirkko Mannola. Kuva Vessi Hämäläinen/Otavamedia

Pirkko Mannolan ja Eino Grönin huhti-toukokuulle suunniteltu Aikalaiset-kiertue käynnistyy artistimuutoksin. Mannolan sijasta konserteissa esiintyvät Heidi Pakarinen ja Annimaria Rinne.

– Jouduin viime viikolla sairaalaan, jossa todettiin, että olin saanut kasvohermohalvauksen. Lääkäreiden mukaan paranemisen mahdollisuudet ovat hyvät, mutta nyt minun on varauduttava kahden, kolmen kuukauden mittaiseen toipumiseen, Pirkko Mannola kertoo tiedotteessa.

– Olen luonnollisesti hyvin pahoillani, että en pääse mukaan kovasti odottamalleni konserttikiertueelle ihanan Eino Grönin ja upean Riku Niemen orkesterin kanssa. Mutta nyt keskityn hoitamaan itseni kuntoon ja sen jälkeen on aika miettiä, mitä seuraavaksi tapahtuu, Mannola jatkaa.

Lue myös: Göran Stubb vakavasta tapauksesta, jolloin Pirkolle tuli ambulanssi: ”Jos Pirkko olisi ollut yksin, en tiedä mitä olisi tapahtunut”

Aikalaiset-kiertueen orkesterina toimii Riku Niemen johtama 13-henkinen rytmiryhmästä, puhaltajista ja jousisoittajista muodostuva kokoonpano. Markku Veijalaisen juontamat konsertit nähdään huhti-toukokuussa viidellä paikkakunnalla, jotka ovat Imatra, Hämeenlinna, Helsinki, Lahti ja Turku.

Heidi Pakarinen toimii Eino Grönin solistiparina Hämeenlinnassa (26.4.), Lahdessa (10.5.) ja Turussa (11.5.). Annimaria Rinne puolestaan nousee lavalle Imatralla (19.4.) ja Helsingissä (9.5.).

– Toivomme kaikki, että Pirkko tervehtyy pian ja pääsemme jatkamaan yhteistyötä. Olen iloinen, että Annimaria ja Heidi saivat järjestettyä aikaa Pirkon ohjelmiston esittämiselle. Jos koronapandemia toi jotain positiivista esiintyvän taiteen alalle, niin se on se ymmärrys esiintyvien taiteilijoiden ja heidän yleisöjensä keskuudessa, että sairastaminen kuuluu myös taiteilijoiden työelämään, toteaa kapellimestari Riku Niemi.

Aikalaiset-kiertue:
Pe 19.4. Kulttuuritalo Virta, Imatra
Pe 26.4. Verkatehdas, Hämeenlinna
To 9.5. Kulttuuritalo, Helsinki
Pe 10.5. Sibeliustalo, Lahti
La 11.5. Konserttitalo, Turku

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Pirkko Mannola

Kommentit

Oma kommentti