Poliisi etsii Tampereella outoa potkulautamiestä – epäily lasten ahdistelusta

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii sunnuntaina 19.9.2021 Tampereella tapahtunutta epäiltyä lapsiin kohdistunutta ahdistelutapausta. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Tapahtuma sai alkunsa siitä, kun ryhmä lapsia oli sunnuntaina Hatanpään Sale-kaupan edustalla ja lähistöllä. Tuolloin paikalle oli tullut sähköpotkulaudalla liikkunut mies. Kello oli vähän ennen yksi päivällä.  Yksi lapsista oli lainannut luvallisesti miehen sähköpotkulautaa hetken aikaa. Mies oli itsekin ajellut sähköpotkulaudalla kaupan ympäristössä, eikä ollut kaiken aikaa yhdessä lasten kanssa.

Tapahtumien tarkka kulku on tämän jälkeen hieman epävarma, mutta lapset olivat pian tämän jälkeen poistuneet läheisen kadun, Siirtolapuutarhakadun suuntaan. Osa lapsista oli liikkeellä polkupyörällä, osa kävellen. Lapset olivat kertomansa mukaan havainneet, että heitä oli seurannut mieshenkilö.

Miehen kerrotaan tarttuneen seurueessa olleeseen tyttöön kiinni Siirtolapuutarhankadulla ja tässä yhteydessä miehen sukuelin olisi mahdollisesti ollut näkyvillä. Lapset olivat päässeet poistumaan ja kertoneet asiasta aikuisille.

Valvontakameran tallenteesta on voitu todeta, että lasten kanssa oli kaupan läheisyydessä tekemisissä mieshenkilö, jolla oli tummat vaatteet, huppu päässä ja maski kasvoillaan. Lapset ovat toisaalta kertoneet, että myöhemmässä vaiheessa vaatetus olisi mahdollisesti ollut erilainen ja on kerrottu  punaisesta lippalakista ja keltaisesta väristä vaatteessa. Lasten mukaan mies oli puhunut englantia.

Mikäli tällaisesta tapahtumasta on havaintoja tai tietoja, pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin sähköpostiosoittteella pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 050 3998 024.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, Tampere, lasten ahdistelu

Kommentit

Oma kommentti