Poliisi huolissaan yleisestä ilmiöstä – tiedätkö miksi vastaantuleva auto vilauttelee valoja?

Poliisi on huolissaan ilmiöstä, missä autoilijat ilmoittavat muille autoilijoille lähestyvästä puhallusratsiasta vilkuttamalla auton valoja.

Poliisin suorittaessa puhallutusratsiaa kertoivat ratsiaan saapuvat autoilijat, että poliisin ratsiapaikasta oli ilmoitettu vilkuttamalla vastaan tuleville autoille valoja. Poliisi ei ymmärrä mitä näiden kuljettajien päässä oikein pyörii, kun ilmoittavat lähestyvästä puhallusratsiasta muille autoilijoille. Tällä toiminnalla he pahimmillaan ilmoittavat ratsiapaikkaa lähestyvälle rattijuopolle, että tuohon suuntaan ei kannate mennä muuten jää kiinni.

Jokaisen valojaan vilkuttelevan autoilijan kannattaa miettiä kuinka kohtalokkaat seuraukset teolla voi olla. Ratsiaa lähestyvä rattijuoppo livahtaa ratsiapaikan ohi aiheuttaen mahdollisesti liikenneonnettomuuden. Tällä teolla myös kortittomat välttävät ratsian tai poliisin pitkään etsimä henkilö jää edelleen kadoksiin.

Poliisi.fi kertookin, että rakennetaan yhdessä turvallisempaa liikenneympäristöä ja annetaan jokaisen autoilijan käydä puhallusratsiassa

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: poliisi

Kommentit

Oma kommentti