Poliisi kertoo: Tässä on Suomen nuorin ammattihuumediileri – vain 14-vuotias

Lounais-Suomen poliisissa ylikonstaapelin virassa palveleva Janne Aro-Heinilä on tehnyt huumeidenvastaista valistustyötä runsaat 23 vuotta. Hänellä on karmeaa kerrottavaa nyky-Suomesta. Hän sanoo, ettei yhdelläkään yläkoululla enää ole huumevapaata sektoria.

Jokaisessa yläkoulussa on ainakin yksi huumeiden käyttäjä.

Rankempaa on luvassa.

Janne Aro-Heinilän mukaan nuorimmat poliisin haaviin tänä vuonna jääneet huumeidenkäyttäjät ovat vain 13-vuotiaita. Suurin osa on kuitenkin hieman vanhempia.

Huumekauppiaatkaan eivät ole enää Aro-Heinilän mukaan niitä ”pimeissä porttikongeissa kuiskuttelevia epämääräisiä aikuisia ukkoja”.

– Nuorimmat täysin ammattimaiset diilerit, joita olemme tavanneet, ovat jopa alle 15-vuotiaita. Helppoon rahaan jää huumeiden lailla nopeasti koukkuun, eikä nuori tajua tekojensa seurauksia.

Aro-Heinilä kertoo taannoisesta tilanteesta, jossa 14-vuotiaalta pojalta löydettiin taskusta ekstaasipillereitä.

– Kun pojan puhelin tutkittiin, huomattiin että hän on myyjä. Kännykästä löytyi keskustelu, jossa hän kertoi saaneensa maanantaina 250 tablettia, joten uuden satsin tarve on vasta tulevana sunnuntaina. Yksi ekstaasipilleri maksaa käyttäjälle 10-15 euroa, joten aikamoista bisnestä 14-vuotiaalta.

Jutun painettuun Hymyyn kirjoitti ja kuvasi Kai Merilä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: huumausaine, huumeet, Janne Aro-Heinilä, koulu, poliisi, yläkoulu

Kommentit

Oma kommentti