Otavamedian Kuvaryhmä, Marjo Tynkkynen

Poliisi linjasi: Nyt loppui huomauttelu, tulee sakko!

Lapin poliisi kertoo, että Tornion suunnalla on herätty mopojen päristelyyn kevyen liikenteen väylällä. Se on nyt loppu sakon uhalla.

-Kevyen liikenteen väylät ovat muuttuneet pääsääntöisesti mopottomiksi, ja tällä muutoksella on haluttu siirtää mopot pois jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden seasta. Tällä muutoksella on pyritty vähentämään mopoiluonnettomuuksia kevyen liikenteen väylillä ja edistämään jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta, kerrotaan poliisista.

Kun Sallittu mopoille -lisäkilvet ovat poistuneet pikku hiljaa pyörätiemerkkien yhteydestä, olisi mopoilun pitänyt loppua näillä pyöräteillä. Muutoksesta huolimatta tulee poliisille yhteydenottoja vaaratilanteista, joita mopot ovat aiheuttaneet.

-Monet vanhemmat ovat tuskastuneita, kun ovat päästäneet perheen nuorimmat pyörillään liikenteeseen ja opettaneet, että kevyen liikenteen väylällä on turvallista pyöräillä, kun siellä ei ole muuta liikennettä kuin pyöriä ja jalankulkijoita. Vastaan on kuitenkin tullut mopoja muuttuneista liikennesäännöistä huolimatta ja kohtaamisista on syntynyt vaaratilanteita. Näinhän ei pitäisi olla, poliisi toteaa.

Poliisin huomautuslinja on nyt loppunut ja kevyenliikenteen väylillä laittomasti mopoileville kirjoitetaan jatkossa sakko.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, pyörätie, sakko

Kommentit

Oma kommentti