Poliisi päätti esitutkinnan Johanna Tukiaisen Facebook-viesteistä Janita Lukkarisen seinällä

Johanna Tukiainen kirjoitteli Facebookiin Janita Lukkarisen ”seinällä” joulun aikoihin asioita, jotka loukkasivat erään suomalaisyrittäjän kunniaa. Tämä päätti tehdä kirjoitteluista rikosilmoituksen.

Syyttäjä päätti esitutkinnan poliisin tutkinnanjohtajan esityksestä, koska poliisin näkemyksen mukaan syyttäjä olisi kuitenkin jättänyt nostamatta syytteen vähäisyysperiaatteella. Poliisin asiakirjoista, jotka Hymy on nähnyt selviää, että ”Tukiaisen väitteet ovat olleet niin absurdeja ettei niitä edes voi ottaa todesta. Lausumillaan Tukiainen on saattanut itsensä naurunalaiseksi”.

Hymyn tavoittama naisyrittäjä toteaa, ettei voi olla tyytyväinen päätökseen.

-Toiselle saa siis julkisesti sanoa, että olet sairas, valehtelija ja osasyyllinen Tukiaisen sukulaisen kuolemaan. Aika rajua on tämä nykyinen tutkintajärjestelmä. Toista voi loukata ja poliisi ei tutki, hän toteaa.

Yrittäjää korpeaa myös se, että aiemmin Tukiainen on tuomittu Susanna Ingerttilän (ent. Sievinen) kunnian loukkaamisesta, mutta tämä hänen tapauksensa ei mennyt eteenpäin.

Vuonna 2016 Tukiainen tuomittiin hovioikeudessa maksamaan Ingerttilälle kunnianloukkauksesta 2 500 euroa ja siitä seuranneista ansionmenetyksistä 1 600 euroa. Lisäksi Tukiainen velvoitettiin korvaamaan Ingerttilän 913 euron korvauskulut.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, Johanna Tukiainen, kunnianloukkaus, rikosilmoitus

Kommentit

Oma kommentti