Poliisi sai takavarikoitua anastettuja työkaluja ja polkupyöriä – tunnistatko omaksesi?

Valkeakoskella poliisi on takavarikoinut kotietsinnässä työkaluja ja polkupyöriä, joita epäillään varastetuksi Etelä-Pirkanmaan ja Tampereen alueelta.

Osassa työkaluja on ollut aiempia merkintöjä, jotka on poistettu liuottimilla. Jäljelle jääneitä merkintöjä ovat ”OH”, ”E” ja saari. Omaisuutta omakseen tunnistavia henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Valkeakosken poliisiin, puhelin 0295445509. Omaisuuden palauttaminen vaatii aiemmin tehdyn rikosilmoituksen ja tarkemman kuvauksen esineestä ja sen alkuperästä.

Poliisi muistuttaa, että esineiden sarjanumerot kannattaa kirjata ylös ostohetkellä. Yksikin kirjattu ja varkauden jälkeen poliisille luovuttu sarjanumero voi johtaa kodeista tai työmailta varastettujen muidenkin koneiden palautumiseen.

Sarjanumerolla poliisi saa selvitettyä omistajan ja voi tarvittaessa kutsua tämän tunnistamaan myös muuta omaisuutta. Erityisesti rakennustyömaille kohdistuu varkauksia useita kertoja viikossa Sisä-Suomen poliisin alueella, ja näissä varastetaan sähkötyökaluja lukemattomia määriä. Rikosilmoituksen tekohetkellä yksilöintinä esimerkiksi ”Makita porakone” ei ole riittävä omaisuuden tunnistamiseen ja palauttamiseen omistajalleen. Poliisi voi pahimmillaan joutua palauttamaan varastetuksi epäilemänsä koneen takaisin rikoksen tekijälle.

Tunnistatko nämä työkalut?
Entä pyörät?

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: anastus, poliisi, polkupyörä, työkalu, varkaus

Kommentit

Oma kommentti