Poliisi selvittää neuvostosotilaiden hautamuistomerkkiin kohdistunutta ilkivaltaa Salossa!

Neuvostoliittolaissotilaiden hautamuistomerkkiä töhrittiin Salon Kavilannummella marraskuun alussa. Lounais-Suomen poliisi pyytää mahdollisilta silminnäkijöiltä havaintoja asiasta.

Kavilannummen moottoriradan läheisyydessä olevan obeliskin muotoisen neuvostosotilaiden muistomerkin kirjoituslaattoja on töhritty maalilla ja muistomerkkiin on maalattu Ukrainaan viittaavaa tekstiä.

Muistomerkkiin kohdistettu ilkivalta on oletettavasti tapahtunut maanantain 6. marraskuuta tienoilla, ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus 14. marraskuuta.

Paikalle on haudattu 17 neuvostosotilaan ruumiit. Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt hoitosopimukset eri tahojen kanssa venäläisten hautapaikkojen ja muistomerkkien hoitamisesta, kertoo poliisi.fi.

Tutkintanimikkeet ovat tarkentuneet

Asian tutkintanimikkeet ovat tarkentuneet, ja asiaa tutkitaan tällä hetkellä vahingontekona sekä hautarauhan rikkomisena.

Poliisi pyytää asiaan liittyviä havaintoja maanantailta 6. marraskuuta ja tätä edeltäneiltä lähipäiviltä Kavilannummen hautamuistomerkin ja Kavilannummen moottoriradan lähialueilta.

Tietoa epäilyttävistä henkilöistä ja heidän tuntomerkeistään sekä heidän mahdollisesti käyttämästään ajoneuvosta pyydetään toimittamaan sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Teksti: jarikupiainen

Kommentit

Oma kommentti