Poliisi varoittaa uudesta rikosilmiöstä Suomessa

Poliisin rikostietojärjestelmään on kuluvana vuonna kirjattu yli 20 yrityskirjeisiin liittyvää ilmoitusta. Poliisitarkastaja Jyrki Ahon mukaan näyttää siltä, että ilmiö on lisääntynyt Suomessa.

Poliisi kehottaa yrityksiä olemaan tarkkoina käsitellessään heille osoitettuja kirjeitä, joissa pyydetään yritysnumeroita ja muita tietoja yritystoimintaan liittyen.

Englanninkielisiä huijauskirjeitä on toimitettu Suomeen eri yrityksille suuria määriä etenkin tämän vuoden alkupuolella. Kirjeen taustalla on sopimus, jossa allekirjoittaja huolimattomuuttaan saattaa sitoutua maksamaan jostakin palvelusta useita satoja euroja usean vuoden ajan.

-Y-tunnusta tai muita yrityksen tietoja ei kannata ilmoittaa itselle tarpeettomille palveluntarjoajille. Kyse on mahdollisesti tiedusteluun piilotetusta tilauksesta, poliisitarkastaja Aho Poliisihallituksesta sanoo.

Nyt esille tulleissa tapauksissa allekirjoitetun tiedon palauttaja sitoutuu kirjeen mukaan kolmen vuoden maksulliseen sopimukseen. Allekirjoittaja sitoutuu maksamaan peräti 890 euroa vuosittain kolmen vuoden ajan.

Kirjeeseen kuuluu kaksi sivua ja palautuskuori Saksaan. Kirjeiden sisältö näyttää erehdyttävän viralliselta. Moni on erehtynyt kyseessä olevan viranomaisen.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, huijaus, yritys

Kommentit

Oma kommentti