Poliisin raju väite: Suomessa ei ole yhtään yläkoulua, jossa ei käytettäisi huumeita!

Suomessa ei ole yhtään yläkoulua, jossa ei olisi huumeiden käyttäjää. Näin rajusti toteaa huumeidenvastaista valistustyötä vuosikymmeniä tehnyt ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä.

Lounais-Suomen poliisissa palveleva Janne Aro-Heinilä on palkittu poliisimies ja johtaa ryhmää, jonka päätehtävänä on päihderikosten kenttävalvonta. Hänen ryhmänsä tavoitteena on puuttua nuorten päihdekokeiluihin niin varhain kuin mahdollista.

– Mediassa on herättänyt paljon keskustelua se, että poliisin puuttuminen nuorten kannabiksen käyttöön aiheuttaisi syrjäytymistä. Minä uskallan kuitenkin puolestani väittää, että tekemämme toimenpiteet eivät nuoren tulevaisuutta pilaa. Tulevaisuuden haaveet pilaa erityisesti se, jos nuorten huumeiden käyttöön ei millään tavoin puututa, Aro-Heinilä sanoo.

Hän lisää, että esimerkiksi ministeritason keskustelut kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi ovat suorastaan pöyristyttävää kuunneltavaa.

– Jos käyttöön ei millään tavoin enää puututtaisi, se alkaisi näkyä tulevaisuuden yhteiskuntamme rakentamisessa ja rakentajissa hyvinkin rapauttavasti. Olen joskus jossain tämän sanonutkin: jos saisin mukaani katupartioon pariksi yöksi vaikkapa sisäministerin, niin uskoisin, että puheet muuttuisivat hyvin nopeasti toiseen ääripäähän.

– Ekstaasiin törmättiin vielä viisi vuotta sitten tosi vähän, mutta nyt se on tullut isosti kaduille nuorten käyttöön. Poliisi on saanut yhteydenottoja kouluista, joissa on käytetty välitunnilla kannabista, ekstaasia ja jopa LSD:tä. Suomessa ei ole yhtään yläkoulua jossa ei käytettäisi huumeita, poliisi laukoo.

Lue juttu painetusta lehdestä Kai Merilän kirjoittamana ja kuvaamana.

Tutustu Erotiikka-Hymyyn – ilmaiseksi

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, huumeet, kannabis, Janne Aro-Heinilä

Kommentit

Oma kommentti