Poliitikko Lyly Rajalan raju lapsuus: Isä kuoli kaivoskuiluun ja äiti tuli raskaaksi teininä lestadiolaiskylässä

Entisen kansanedustajan Lyly Rajalan lapsuus ja nuoruus olivat varsin rajuja. Lyly kertoo elämästään ja kuulumisistaan painetussa Hymyssä Lasse Tuorilan jutussa.

Lyly Rajalan äiti tuli raskaaksi 16-vuotiaana Sievissä. Lestadiolaiskylässä sitä ei katsottu hyvällä. Äiti lähtikin synnyttämään Ruotsiin, jossa oli jo kaksi hänen veljeään. Kun Rajala oli alle neljän kuukauden ikäinen, isä kuoli tapaturmaisesti putoamalla 37 metriä kaivoskuiluun. Äidillä todettiin synnytyksen yhteydessä tuberkuloosi ja hänet lähetettiin naapurikaupunki Falunin parantolaan ja pikku-Lyly saman kaupungin lastenkotiin, jossa hän kasvoi täysin ruotsinkielisessä ympäristössä.

Äiti kuitenkin palasi parannuttuaan Suomeen ja Lyly karkasi kuusivuotiaana salaa kansakouluun. Oulun lyseosta hän lähti valkolakki kutreillaan 18-vuotiaana.

Rajalalla on pilke silmäkulmassa, kun hän muistelee nuoruusvuosiaan. Kun hän saapui Helsingin rautatieasemalle 18-vuotiaana 2.2.1970, hänet temmattiin tuota pikaa silloisen laulajatähti Johnny Liebkindin bändiin. Tutuiksi tulivat pian Danny, Kirka, Kari Tapio, Vainiot, Jamppa Tuominen, Sakari Tuominen, Pepe Willberg ja lukuisat muut viihdemaailman tähdet. Lopulta mies ajautui valtakunnanpolitiikkaan – hän tippui eduskunnasta vuonna 2011 kahden kauden jälkeen.

Rajalan elämä on ollut nousua ja laskua. Paha mahalasku oli, kun häntä syytettiin 2000-luvun puolivälissä politiikassa mukana olleiden naisten ahdistelusta. Kun Helsingin Sanomat kirjoitti syytöksistä, Rajala vaati HS:n toimittajilta kärsimyskorvauksia, mutta hovioikeus oli eri mieltä ja Rajala jäi nuolemaan näppejään. Syytöksissä väitettiin muun muassa hänen nuolleen huulikiiltoa erään naispoliitikon huulilta Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa. Lyly vetosi rajalamaisesti oikeudessa näin:

-Minun henkilöhistoriastani voi kaivaa, millainen naismaku minulla on ollut. Minulla on ollut neljä pitkää naissuhdetta, ja he ovat kaikki habitukseltaan täysin toisenlaisia kuin todistaja.

Lue värikäs juttu lehdestämme. Lylyllä on myös vakuutettuna yli 60 000 euron viinakokoelma, katso alta:

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Lyly Rajala

Kommentit

Oma kommentti