Poliitikkojen sopeutumiseläkkeestä luovuttiin – nämä vetävät silti rahaa kuin siimaa!

Kymmenet entiset kansanedustajat nauttivat edelleen muhkeista eläketuloista, vaikka vuonna 2011 kansanedustajien työkyvyttömyysturvaksi tarkoitetusta sopeutumiseläkejärjestelmästä luovuttiinkin.

Vuonna 2011 ja sen jälkeen aloittaneet poliitikot saavat uuden eläkelain myötä sopeutumisrahan, jota maksetaan edustajan Arkadianmäki-uran pituudesta riippuen vain 1-3 vuoden ajan.

Porsaanreiän tukkimisesta huolimatta vaalivuonna 2011 ja tätä aikaisemmin eduskunnasta pudonneet ovat edelleen oikeutettuja vanhan järjestelmän mukaiseen eläkkeeseen. Täysi eläke on noin 4 000 euroa ja sitä voi nautiskella varsinaiseen eläkeikään saakka.

Rahasampo siis!

Osa sopeutumiseläkettä nostavista ex-kansanedustajista tienaa samaan aikaan satojen tuhansien pääomatuloja. Yksi ehkä tökeröimmistä tapauksista on kokomuslainen Juhani Sjöblom. Hän tienasi viimeksi yli miljoonan pääomatuloja, mutta nostelee kuitenkin täyttä sopeutumiseläkettä. Hän on tosin kertonut lahjoittavansa rahat hyväntekeväisyyteen.

Myös Meri-Kukka Forsius, Tanja Karpela ja Suvi Lindén ovat hyvätuloisia eläkeläisiä. Lue lista kaikista sopeutumiseläkeläisistä Hymyn painetusta lehdestä.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: sopeutumiseläke

Kommentit

Oma kommentti