Porissa pian tanssiva kajaanilainen Victoria on elänyt jo viisi vuotta naisena: ”Ystävät kaikkosivat”

Joona Karppisena 33 vuotta sitten syntynyt nykyinen Victoria Karppinen on tyytyväinen elämäänsä. Erityisesti siksi, että koko lapsuus- ja nuoruusiän elämää varjostanut salailu jäi kokonaan taakse aikuisiällä.

– Enää ei tarvitse piilotella todellista minää ja se on helpottanut kaikessa. Olen nyt elänyt naisena viimeiset viisi vuotta, Victoria kertoo.

Hymy tapasi Victorian Porissa sijaitsevassa Erotic Centerissä, jossa hän on opissa: hän haluaa kokeilla uraa ainakin harrastusmielessä eroottisena tanssijana eli striptease-esiintyjänä.

-Leipätyökseni teen tietokonealan töitä, lähinnä etänä kotonani Kajaanissa, Victoria toteaa.

Hymyn painetussa lehdessä Victoria kertoo tunteneensa aina olleensa tyttö, joka syntyi pojan kehoon. Kotona omassa yksinäisyydessään Joonasta kuoriutui tyttö, joka nautti äidin vaatekaapin hepeneistä ja meikkilaukun runsaasta sisällöstä. Kaikki kuitenkin muuttui aina samassa sekunnissa, kun ovikello soi.

– Kun kaverit tulivat moikkaamaan, oli kauhea kiire pestä äkkiä meikit pois ja pukeutua taas pojan vaatteisiin.

Vanhempana hän uskalsi yhä enemmän elää vapautuneemmin ja alkaa korostaa naiseuttaan. Läheiset eivät kuitenkaan ottaneet kaverinsa ulostuloa yhtä vapautuneesti.

– Kyllähän siinä kävi niin, että monet kaverit kaikkosivat, kun aloin näyttäytyä julkisesti naiseksi pukeutuneena. Jossain vaiheessa kuulin, että kuviani oli levitelty netissä ja niitä pilkattiin. Silloin tuli mietittyä paljonkin, että olenko ihan sairas päästäni, Victoria kertoo.

Viisi vuotta sitten Victoria teki suuren päätöksen. Hän alkoi elää kokonaan naisena. Victoria aloitti myös hormonihoidon, jolla häivytetään miehisiä piirteitä. Puolitoista vuotta sitten hän hankki silikonirinnat.

– Minulla on yhä miehen sukuelimet. Olen miettinyt korjausleikkaustakin, mutta en koe sitä juuri nyt tarpeelliseksi. Naiseuteni ei ole siitä kiinni.

Useimmille voi tulla ehkä yllätyksenä se, että Victoria seurustelee naisen kanssa. Lue hänen haastattelunsa painetusta Hymystä, jonne sen on kirjoittanut ja kuvittanut Kai Merilä.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Avainsanat: Erotic Center Pori, Kajaani, Pori, transsukupuolinen, Victoria

Kommentit

Oma kommentti