Punkki meni Timon sieraimeen – hurjat kuvat: Sormeni ja jalkani menivät kuolioon!

Savonlinnalainen Timo Keränen, 57, pidettiin punkin pureman vuoksi nukutettuna kaikkiaan viisi kuukautta. Nyt hän kertoo tarinansa Hymyn painetussa lehdessä Carmen Mäkisen jutussa.

Timo Keränen on elämänmyönteinen ja iloinen mies, siitä huolimatta, että hän joutui äkkiarvaamatta luopumaan sormistaan ja molemmista jaloistaan punkin pureman vuoksi.

– Eihän tällaista kohtaloa kenellekään toivo, eikä edes ikinä käynyt mielessänikään, että jotakin tällaista voisi omalle kohdalle sattua. Kyllä olin katkera pitkään. Kesti kauan hyväksyä, että yhtäkkiä olin torso. En voinut ymmärtää, mitä niin pahaa olin tehnyt, että ansaitsin tällaisen kohtalon, Timo sanoo.

Timo on aina pitänyt kissoista ja niitä hänellä olikin useampi rapsutettavanaan. Kerran hän piti yhtä kissoista sylissään ja leikin tiimellyksessä painoi tämän vatsaa kasvojaan vasten. Tuolloin punkki pääsi hänen sieraimeensa tekemään tuhojaan.

-Melkein saman tien katosi tunto nenästä, ja ihmettelin kun en tuntenut nenääni ollenkaan. Oli kuin nenäni olisi kadonnut kokonaan.

Timo sairastui välittömästi, jo samana iltana. Seuraavana päivänä hän oli ihan sekaisin.

Sairaalassa todettiin, että Timon ääreisverenkierto oli sammunut kokonaan ja ehtinyt aiheuttaa kuolion hänen kaikissa sormissaan ja molemmissa jaloissaan polvista alaspäin.

– Sormet ja jalat olivat menneet kokonaan mustiksi, niitä ei voitu enää pelastaa, vaan amputaatio oli ainoa vaihtoehto. Olen kiitollinen, että jäin henkiin. Oli vain hetkistä kyse, etten olisi menehtynyt, Timo sanoo.

Timon verenmyrkytykseen johti ilmeisesti se, että hänen vastustuskykynsä oli huono, sillä häneltä oli vähän aiemmin poistettu perna. Lue juttu lehdestä ja katso pysäyttävät kuvat.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: amputaatio, kuolio, punkki, Timo Keränen

Kommentit

Oma kommentti