Putouksestakin tuttu Mikko Töyssy ei ehtinyt juuri voittohuumasta nauttia…

Näyttelijä Mikko Töyssy työskenteli ennen julkista uraansa Valkeakosken paperitehtaalla, jossa hän oppi työnteon kulttuurin.

– Se oli ensimmäinen työpaikkani. Siellä pääsi näkemään, millaista vuorotyö on, hän kiittelee toimittajallemme Juhamatti Niemiselle Hymyn painetun lehden jutussa. Tässä esimakua siitä, lue loput jutusta lehdestä.

Olet kutsunut itseäsi viihteen kauhakuormaajaksi. Mihin viittaat?

–  Toimin monella eri alalla laajalla skaalalla. Ei ole mitään yhtä, vaan monenmoiset touhut onnistuvat kauhakuormaajan tavoin. Teen soittokeikkoja musiikkiduolla, lisäksi on juonto- ja hahmokeikkoja. Päälle tulevat televisio-ohjelmat, kuten Penkinlämmittäjät ja Putoukset, unohtamatta teatteri- ja näyttelijätöitä.

Voitit Putouksen sketsihahmokisan heti debyyttikaudellasi keväällä 2020 Urmas Vilunkin hahmolla. Miten voitto muutti elämääsi?

–  Suurempi muutos oli voiton jälkeen iskenyt koronapandemia. Ei kulunut kuin neljä päivää, kun korona löi päälle. Kalenterit tyhjenivät saman tien. Toki nyt myöhemmin voiton kautta on huomannut, kuinka kysyntä eri työjuttuihin on lisääntynyt. Se on ollut hienoa.

Teit pari vuotta sitten elämäntaparemontin Olet mitä syöt -ohjelmassa, jäikö Pippa Laukan vinkeistä jotain pysyvää elämääsi?

–  Heh, ei jäänyt. Samat haasteet ovat edelleen. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Haasteita riittää mielen asioissa, kuten normaalin ravinnon ja syömisen etsimisessä.

Olet lähtöisin Valkea­koskelta, jossa työskentelit ­nuorempana paperitehtaalla. Minkälaisen oppi­koulun ­tehdastyöskentely ­tarjosi?

–  Sitä kautta sain maistiaisen työelämästä. Pääsin näkemään, millaista vuorotyö tehtaalla on. Opin myös sosiaalista kulttuuria työelämässä. Kyseessä oli ensimmäinen työpaikkani. Olin siellä töissä ensi kertaa 17-vuotiaana. Tein erinäisiä jaksoja aina 22-vuotiaaksi saakka, jolloin teatterityöt alkoivat viedä pikkuhiljaa mennessään.

Mikä on ollut unohtumaton keikkasi?

–  Esiintyminen EM-kisoihin selviytyneen Huuhkajien kansalaisjuhlassa Kansalaistorilla syksyllä 2019. Esitimme siellä yhden kappaleen, minkä jälkeen osa joukkueen pelaajista tuli ottamaan meidän kanssa selfiekuvia. Se oli absurdia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Mikko Töyssy, Putous

Kommentit

Oma kommentti