Puurot ja vellit menneet sekaisin – tässä tulee seksinoston ja -myynnin faktat!

Inka, 21, myy seksiä netin kuvagalleriassa, perheenisät ostavat!Viime päivinä paljon julkisuutta saanut Exit-niminen hanke keskittyy valistamaan nuoria seksuaalisen hyväksikäytön ja vastikkeellisen seksin tarjonnan maailmassa. Tiedotus ei ole kuitenkaan mennyt perille täydellisesti, sillä mediassa ja yleisessä keskustelussa suojaikärajat, prostituution laillisuus ja laittomuus sekoittuvat helposti. Monissa Exit-hankkeesta kertovissa jutuissa puhutaan nuorista, teineistä tai lukiolaisista profiloimatta tarkasti rikosoikeudellisia rajoja.

Hymy laati infopaketin osana nuorten seksuaalisen hyväksikäytön kitkemistä, ja muutoinkin asioiden selventämiseksi. Näin sanoo Suomen laki:

-Seksin ostaminen Suomen lainsäädännön mukaan on laillista toisin kuin vaikkapa naapurimaissa.

-Seksin myyminen on Suomessa laillista.

-Seksin ostaminen parituksen ja ihmiskaupan uhrilta on kuitenkin kiellettyä. Myyjän on siis toimittava itsenäisesti ja omaan lukuunsa.

-Seksin harjoittaminen alaikäisen kanssa on rangaistavaa. Suojaikäraja on 16 vuotta. 15-vuotias on siis alaikäinen.

-Seksin ostamisessa alaikäraja on kuitenkin täysi-ikäisyys. Alle 18-vuotiaalta seksin ostaminen on rangaistavaa.

-Seksin ostamisen yrityskin alaikäiseltä on rangaistava teko.

-Seksin ostaminen ja myyminen julkisella paikalla, vaikkapa ravintolassa, on rangaistavaa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: prostituutio, Exit

Kommentit

Jäi pois kopiosta:http://www.haaste.om.fi/Etusivu/Juttuarkistoaiheittain/Jarjestaytynytrikollisuus/1247666494447

Kuitenkin muun muassa suomalaisella Seksitreffit-sivustolla on ”seuranhakuilmoituksia”, jotka viittaavat vahvasti maksulliseen seksiin. Sivustoilla on useita ulkomaalaisten naisten ilmoituksia. Useimmiten ilmoituksen laittaa verkkoon parittaja, kun kyse on järjestäytyneestä ihmiskauppa- tai paritustoiminnasta. Varsinaiset seksipalvelut tarjotaan yleensä yksityisasunnossa tai hotellihuoneessa.

Varsinaisten rikollisten toimijoiden lisäksi myös muut toimijat, kuten asunnon luovuttajat ja välittäjät, ravintoloiden ja hotellien omistajat ja henkilökunta, taksinkuljettajat sekä matkanjärjestäjät voivat edistää rikollista toimintaa ja hyötyä siitä joko tarkoituksella tai tahtomattaan. Tämän lisäksi seksin ostajilla on toiminnassa keskeinen rooli. He ovat pääasiassa suomalaisia miehiä. Miehet saattavat olla yhteydessä paitsi naisiin, joilta he ostavat seksiä, myös parittajiin, operaattoreihin ja muihin toimijoihin, ja tämän lisäksi he levittävät tietoa prostituoiduista internetissä ja muissa (mies)verkostoissa.

Seksipalveluita markkinoidaan nykyään pääasiassa internetissä. Esimerkiksi Sihteeriopisto-sivustolla julkaistaan ilmoituksia, joissa tarjotaan maksullista seksiä. Tämä on mahdollista, koska sivuston palvelin on ulkomailla. Suomessa maksullisen seksin markkinointi on kielletty. Kopio on oheiselta sivustolta http://www.haaste.om.fi/Etusivu/Juttuarkistoaiheittain/Jarjestaytynytrikollisuus/1247666494447

Jos toimii prostituoituna ja omaa y-tunnuksen niin mikähän on toimiala? Virallinen ala on Seksityöntekijä.Suomessa on yli 300 rekistöröityä seksityöntekijä,yksityisenä elinkeinoharjoittajana.OIKAISUA nimierkille.Netissä ja lehdissä ilmoittelu on kiellettyä,sekä näiden kautta osto tai oston yritys.Harva vaan tietää faktat.

Asiallinen juttu Hymyltä kirjoittaja puhuu paskaa.

Ei internetissä ilmoittelu ole mikään rikos, älä nyt jauha höpöjä. Sinnehän se nettiin prostituutio mennyt on. Ja pysyykin siellä, ja viranomaisetkin tykkää kun ei perse heilu rafloissa enää niin paljo.

Jos toimii prostituoituna ja omaa y-tunnuksen niin mikähän on toimiala?

KKO:8. Toisaalta on huomattava, että Suomen perustuslain 18 §:n mukaan jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Myös prostituoidun ammattituloja on oikeuskäytännössä pidetty verotettavana tulona (KHO 1984 B II 560).
http://www.kko.fi/31782.htm

Hyvä,tuosta puuttuu vielä että -seksinmyynti on aina veronalaista tuloa.
-seksinmyynti ja kaikenlainen markkinointi osto julkisella paikalla on rikos,ravintolat,hotellit,katuja myös internet.
Nämä selkityy Korkeimman oikeuden päätöksestä.
-seksinmyyntiin ei saa myöskään vuokrata tiloja.
-seksinmyyntiin liittyviä ilmoituksia ei saa julkaista tai välittää yhteystietoja,kyseessä on silloin paritus.Paritukseen ei tarvitse liittyä että kolmasosapuoli hyötyy taloudellisesti,riittää että edesauttaa toimintaa.

Hyvä että joku vihdoinkin kertoo selkeästi ja suomeksi tuonkin asian.

Nimenomaan Näissä jutuissa on ollut puhetta lukiolaisista esimerkiksi.
Kukkahattutädit demonisoivat laillisiakin asioita vetämällä samaan yhteyteen laittomat.
Vähän kuin normaali vaikkapa homous olisi yhtä kuin pedofilia, noin niin kuin vertauskuvallisesti.

Hyvä että tähänkin otetaan tarkennusta. Eli EI ole rikollista maksaa tai pyytää rahaa seksistä kunhan on yli 18v jolta ostetaan/tarjoaa.

Oma kommentti