Raiskattu Idols-Johanna: ”Pelkään!”

Johanna HämäläinenNyt puhuu kovan kohtalon loppukesästä kokenut Idols-tähti Johanna Hämäläinen, 25. Yksinoikeudella hän kertoo Hymylle piinastaan ensi kerran.

Johanna raiskattiin hänen palatessaan ravintolasta Kuusankoskella heinäkuussa. Poliisi sai raiskauksesta epäillyn pian kiinni. Esitutkintaa suoritetaan parhaillaan.

Johanna avautuu syyskuun Hymy-lehdessä hätkähdyttävän avoimesti:

-Ilman läheisten tukea tuskin olisin tässä. Minulla on pelkotiloja. En pysty olemaan yksin huoneessa, vaikka viereisessä huoneessa olisi läheinen. Näen painajaisia, herään öisin itkien ja patja on mennyt hiestä läpimäräksi. En ole pystynyt majailemaan omassa kodissani, vaan olen ollut läheisten luona.

Tunnetko vihaa?

-Mielialat heittelevät. On viha, joka muuttuu hetkessä apatiaan. Vasta viime päivinä on alkanut helpottaa. Tiedän, että elämä jatkuu. Mutta oikeudenkäynti pelottaa eniten, koska tiedän, että joudun kohtaamaan epäillyn siellä. Näen unia, että hän tulee ja kostaa minulle.

Koko artikkeli syyskuun Hymyssä.

Teksti: Hymy
Avainsanat: Idols, Johanna Hämäläinen, raiskaus

Kommentit

Toi on muuten jännä kun aina otetaan esille toi, että naisen pitäisi saada kävellä kadulla vaikka alasti tai paljastavasti puettuna ja se ei saisi olla osa syy raiskaukseen. Mikä on tietysti totta ja ymmärrän kirjoittajaa mutta kuitenkin se sitten käytännössä varmasti on osa syy miksi joutui raiskauksen uhriksi, keinot puuttua asiaan on aika minimit. Toinen asia on vahvemmassa humalatilassa liikkuminen. Sivullesetkaan ei aina puutu asioiden kulkuun vaikka näkisivät, vaikka tietty pitäisi puuttua.

Tässä sen huomaa miten yksinkertaista se on sanoa, että ihmisten pitäisi ajatella niin ja niin….asioiden pitäisi olla niin ja niin. Mutta käytäntö se miten kuitenkin asiat on pysyy samana. Sen muuttaminen on hitaampaa, että se ei olisi vaan teoriaa.

Voiko nainen raiskata miehen? Oikeus varmasti tulee asiassa toteutumaan, toivon niin todella. Mutta on myös ajateltava sitä että Johanna on aika unohdettu, ja levykin tulee ulos. Kunhan se ei olisi floppi… Kaippa sitä haluamaansa julkisuutta saa myös kertomalla tarinansa Hymylle. Ah nyt sukelsin alas kun kommentoin tätä juttua, mutta en vain enää kestänyt. Vilpittömästi toivon että asiat ovat noin kuin Johanna on sanonut tai sitten Johanna on pilannut julkisuuden hakoisuudella yhden miehen elämän ja kaikkien naisten uskottavuuden… toivottavasti levy menestyy ja oli sen arvoista… Mutta kunhan spekuloin ja epäilen kertojan uskottavuutta, voihan se olla että se menee kuten Johanna on sanonut tai sitten ei. ja saatan olla jälkimmäistä mieltä. niin on kaksi tarinaa kuin on kertojaakin….
Mutta oikeasti kauheaa se on jos se tapahtuu oikeasti.
Mutta olen sitä mieltä että lehdenkin pitäisi tarkistaa Faktat ennen kuin tekee jutun K.O asiasta. Eikä se nyt ihan tainnut Hymy lehden ansiosta ollut että väitetty syyllinen saatiin kiinni. Mutta pienet sille ja silleen…

Siis miten sun naapuri raiskas sut jos sun kaveri oli sun kotona? En ymmärrä….

Voimia Johanna, olet kokenut kovia, mutta muista, että aurinko paistaa ja elämä jatkuu! Olet empaattinen nuori nainen ja toivon sulle tsemppiä. Kateellisten panettelut jätä omaan arvoonsa. Halit. Su

Kiitos Johanna että uskalsit kertoa tunteistasi. Toivon mukaan sillä on vaikutusta raiskautuille uhreille ja heidän läheisilleen. En voi kyllä käsittää joidenkin ihmisten suhtautumista raiskauksien uhreihin. Jotkut tosissaan väittää, että uhri on jotenkin vaikuttanut asiaan jne. Ei ihme ettei
kaikki uskalla kertoa, jos heidät on raiskattu. He pelkäävät tapahtuneen jälkeen raiskaajaa sekä muiden ihmisten reaktiota.
Raiskaus ei ole koskaan uhrin syy. Jotkut vanhemmat naiset sekä olevinaan sovinnaiset ihmiset pitävät naista osasyyllisenä, jos hän on pukeutunut liian seksikkäästi. Se ei oikeuta raiskausta, vaikka nainen kävelisi alasti kadulla. Jokaisella on oikeus omaan vartaloonsa, jokaisella on oikeus pukeutua kuten haluaa, se ei ole vapaa pääsy vartaloon.
Enkä tarkoita tällä, että uhrit pukeutuisivat näin, mutta ihmisten mielistä pitäisi saada sellainen ajatus pois, että uhri voi olla osasyyllinen, sillä uhri ei ole osasyyllinen!
Itselleni kävi niin, että naapuri rapussa asuva mies tunkeutui asuntooni. Jos ystäväni ei olisi ollut luonani, en olisi saanut häntä ulos. Kerrottuani asiasta yhdelle 40v miehelle, hänen mielestäni minä olin itse tehnyt jotain provosoivaa ja samaa mieltä oli eräs vanhempi nainen. Muut kyllä onneksi ei yrittänyt syyllistää minua, vaan ihmetteli pikemmin näitä syylistäjiä ja häiriintynyttä naapuria, joka oli vielä naimisissa!
Raiskausten uhreille pitää järjestää apua paremmin ja tukea oikeuteen. Olen kuullut liian paljon tarinoita, joissa uhri tuntee itsensä likaiseksi ja uudelleen raiskatuksi oikeudessa! Kummallista myös, että naistuomarit ovat lepsumpia antamaan tuomiota raiskaajille.
Johannalle jaksamisia ja tukea elämään. Toivottavasti pystyt tulevaisuudessa tukemaan muita uhreja, mutta uskon tämänkin jo auttavan, kun annat kasvot uhrien kokemuksille!

Voi kulta-pieni..
Herjaamis/kunnianloukkaus on asianomistaja rikos. Et siis voi tehdä toisten puolesta rikosilmoitusta,vaikka kuinka polkisit jalkaa ja kirkuisit. Ja siksi toisekseen minun IP:täni ei voi ikävä kyllä myöskään jäljittää.
Mutta jatka toki modejen pommittamista itku-viesteilläsi ja näppiksen ääressä tärisemistä, varo vain ettei katkea suoni päästä.

Ihan hyvä, että joku muukin uskaltaa puhua raiskauden tuomista pelkotiloista ja oireista. Ei niistä pääse helpolla eroon, siihen menee pitkä aika. Tsemppiä Johannalle. Itse olen yrittänyt kirjoittaa kokemastani raiskauksesta mahdollisimman avoimesti blogissa ja saan jatkuvasti sähköposteja, jossa yritetään vähätellä ongelmaa. Sanotaan, että mielenterveydessäni on jotain vikaa koska oirehdin. Se on ihan väärä ajattelutapa. Raiskaus traumatisoi ja aiheuttaa oireita aina.

Olen juuri äsken meilannut Yhtyneille Kuvalehdille, että ottavat äskeisen henkilön IP:n ylös. Teen Johannan puolesta rikosilmoituksen herjaamisesta. OLET TODELLA TYPERÄ IHMINEN JA SAASTA SUUSTASI!

Oma kommentti