Rakkaan ystävän Hanna-Riikka Siitosen kuolema ajoi Nina Tapion terapiaan

Viihdekonkari Nina Tapion elämässä on riittänyt kipeitä vastoinkäymisiä, kuten avioero ja läheisten menetyksiä.

– Ei pidä ajatella asioita surun, vaan hyvien muistojen kautta, Nina pohtii Juhamatti Niemisen tekemässä jutussa painetussa Hymyssä.

Ennen avioeroaan hän menetti rakkaan ystävänsä ja yhtyetoverinsa Hanna-Riikka Siitosen syövälle vuonna 2018. Hanna-Riikka oli kuollessaan 48-vuotias. Kaksikko teki yhteistyötä Taikapeili-yhtyeessä, joka villitsi yleisöä kultaisella 1990-luvulla.

– Olin pitkään (Hanna-Riikan kuoleman jälkeen) väsynyt, mieli maassa. Ikävä on välillä raastavaakin. Eikä suru ole kadonnut mihinkään, mutta sen kanssa oppii elämään. Päivittäinen itku vaihtuu välähdyksiin muistoista, jotka tuovat hymyn huulille, Nina kertoo Hymyssä.

Vaikeina hetkinä Nina on hakenut apua terapiasta, johon hän meni alkujaan Hanna-Riikan kuoleman jälkeen. Sen jälkeen hän on käsitellyt terapiassa myös avioeron tuomia kipukohtia.

– Terapia on ollut korvaamatonta. Olen oppinut sitä kautta ymmärtämään ja kyseenalaistamaan asioita. Jos on tullut jotain haasteita eteen, pystyy analysoimaan omia tuntemuksiaan paremmin. Ei ajattele asioita vain tunteen kautta, vaikka olenkin luonteeltani aika tunneperäinen ihminen, Nina myöntää.

Terapian avulla viihdekonkari on saanut tilaisuuden käydä omaa elämäänsä läpi.

– Kun 50 vuotta tuli helmikuussa mittariin, on ollut hyvä pysähtyä ja katsoa elämää taaksepäin.

Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: masennus, Hanna-Riikka Siitonen, Nina Tapio, terapia, Taikapeili

Kommentit

Oma kommentti