Ravintolayrittäjä Arin unelmasta tuli painajainen: Narkit vainoavat!

Helsinkiläisyrittäjä Ari Lahikaisen unelma on muuttunut painajaiseksi. Hän elää pelon vallassa, sillä narkomaanit ovat alkaneet vainota ravintolayrittäjää. Myös tulot ovat romahtaneet.

Ari Lahikainen on pyörittänyt Idänpiste-karaokeravintolaansa Helsingin Itäkeskuksessa 22 vuotta. Bisnes sujui jouhevasti, kunnes Lahikaisen liiketilojen viereen Turunlinnantielle ilmestyi kymmenen vuotta sitten alkoholistien päiväkeskus. Kolme vuotta sitten se muutettiin narkomaanien päiväkeskukseksi, jossa on myös neulanvaihtopiste.

– Jos alkoholistien päiväkeskus oli jo vaikeaa bisnekselle, niin nyt oveni edessä käydään avointa huumekauppaa. Eikä se siihen jää, huumekauppaa käydään läheisessä rapussa ja kellarissa. Huumekauppiaat saapuvat paikalle jo ennen kuin neulanvaihtopiste avaa ovensa ja lähtevät kun se sulkeutuu, Lahikainen puuskahtaa.

Ari Lahikainen on joutunut siirtämään ravintolansa avaamisajan iltapäivästä iltaan, sillä asiakkaat pelkäävät ja karttavat levotonta ympäristöä.

– Narkomaanit pyrkivät myös ravintolaani neulanvaihtopisteen sulkeuduttua. Vaihtoehtoja ei ollut.

Narkomaanien nahistelu ja huumekauppa pihalla tietävät Lahikaiselle rahanmenetystä. Lahikainen ei edes pääse tilanteestaan helposti eroon, sillä hän omistaa ravintolansa tilat.

Arille on suoraan sanottu huumekauppiaiden ja narkomaanien toimesta, että hän lähtee – eivät he.

Lue Arin tarina painetusta Hymystä. Sen on kirjoittanut Esa Pesonen ja kuvannut Mika Lahtonen.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: karaoke, Ari Lahikainen, Idänpiste, narkomaanit

Kommentit

Oma kommentti