Ravintovalmentaja Henriikka painoi 173 kiloa – lähti lihavuusleikkaukseen

Viime vuonna sairaanhoitaja ja ravintovalmentaja Henriikka Pitkäsen, 34, vaa’an lukemat pysähtyivät 173 kiloon. Kiloja oli yhtä paljon kuin pituutta. Silloin hänelle riitti. Lukuisten laihdutusyritysten jälkeen Henriikka meni lihavuusleikkaukseen.

Nyt nainen kertoo tarinansa Hymyn painetussa lehdessä ja näköislehdessä Susanne Strömbergin kirjoittamana.

Henriikka avautuu jutussa, että lihavuusleikkauksen jälkeen näläntunne on kaikonnut kokonaan. Nykyään hänen on katsottava kellosta, milloin hänen pitää syödä. Ruoka-aika on kolmen tai neljän tunnin välein. Ruokailun jälkeen hän ei enää tunne kylläisyyttä, kuten ennen leik­kausta. Nyt siitä kertoo rinnan alle tuleva paineen tunne. Oksennus taas tulee, jos hän syö liikaa. Mahalaukkuun ei mahdu määräänsä enempää. Niin yksinkertaista se on.

Onko ihmisillä ollut ennakkoluuloja sinusta ravintovalmentajana, kun olet ylipainoinen?

– Kun ensimmäisen kerran kerroin asiasta blogissani, sain monenlaisia vastauksia. Joidenkin mielestä olin huijari, koska en pystynyt itse elämään, kuten opetan. Toisten mielestä olin rohkea, kun uskalsin kertoa asiasta avoimesti.

– Lihavuusleikattuja alkaa olla yhä enemmän ja siitä uskalletaan puhua. Myös lihavuusleikatut saattavat kaivata ravintovalmentajaa leikkauksen jälkeen. Ja kuka voisikaan olla heille parempi valmentaja kuin henkilö, joka on käynyt saman polun ja tietää, mistä puhuu. Vertaistuki on tärkeää. Se, miltä näytän tai mitä painan, ei kuitenkaan poista ammattitaitoa, jota minulla on liittyen elämäntapamuutokseen ja ravitsemusvalmennukseen, Henriikka sanoo.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: lihavuusleikkaus, Henriikka Pitkänen, ravintovalmentaja

Kommentit

Oma kommentti