Reimalla on maailman suurin Teemu Selänne -kokoelma: ”Ostin Teemun autonkin, ja pääsin kylään!”

Kortti tuo, kortti vie. Tamperelaisen Reima Mäkelän maailman laajin Teemu Selänne -jääkiekkokorttikokoelma on vienyt hänet myös vierailulle Selänteen kotiin.

Huimat 3960 Teemu Selänne -korttia. Reima Mäkelällä on maailman mittavin Selänne-kokoelma. Se sisältää suomalaisen huippujääkiekkoilijan kortteja NHL-kausilta 1992–2014, uran aloituksesta sen loppumiseen. Kokoelman arvo on yli 150 000 euroa. Tamperelaiselle, juuri eläkkeelle siirtyvälle rakennusyrittäjä Mäkelälle, 68, arvo on muualla.

– Minulta puuttuu vielä noin 130-150 Selänne-korttia. Haluaisin saada sarjan täyteen. En koko ajan roiku tietokoneella niitä metsästämässä, mutta kyllä siinä hieman iltoja menee, toteaa Mäkelä hieman virnistäen.

Mäkelän korttikokoelma sisältää myös muiden pelaajien kuvia, nimikirjoituksilla ja ilman. Kaapista löytyy Selänteen paita ja maila nimmarilla. Ja Selänteen autokin tuli ostettua.

Mäkelä tapasi kortti-idolinsa Selänteen ensimmäisen kerran Tampereella MM-kisoissa vuonna 2003. Selänteen oli pakko tavata kortteihin hurahtanut mies. Myöhemmin Reima vieraili Selänteen kotona Yhdysvalloissa Anaheimissä.

– Mun kaveri on sen tilanhoitaja ja sitä kautta pääsin tapaamaan Selänteen perhettä. Sillä reissulla tarttui mukaan myös Teemun ”peltoauto”, Dodge Ram 1500 S California Express Laramie-varustelulla.

Lue juttu kokonaan lehdestä tai näköislehdestä. Se on Lasse Tuorilan käsialaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: keräily, Reima Mäkelä, Teemu Selänne

Kommentit

Oma kommentti