Riina-Maija Palander hämmästelee somekiusaamistaan: ”Ymmärtäisitte että tämä koskee myös lapsiani”

Riina-Maija Palander kertoo päivityksessään somessa joutuneensa somehäiriköiden uhriksi. Hän puhuu kiusaamisesta palaten kouluaikoihinsa:

-Muistan kun ala-asteella luokan suosituimmat tyypit nimitteli luokkakaveria possuksi ja miksi milloinkin. Tämä ”possu” sairastui myöhemmin syömishäiriöön. En ollut luokan arvoasteikossa kärjessä, mutta mut jätettiin aina rauhaan. Otin ”possun” ystäväkseni ja meidän ystävyys jatkuu edelleen. Tytöt joutui jo tuolloin jatkuvan ulkonäkökritisoinnin kohteeksi ja voin vain kuvitella miten vaikeaa nuorilla tytöillä on tänä päivänä somen armoilla. Oma kaunis teinityttöni ei meikkaa vielä, ei pukeudu toppeihin eikä minihameisiin. Hänellä on rauha itsensä kanssa. Minä olen ollut aina sinut ulkonäköni kanssa enkä edes jaksa meikata; mascara ripsiin ja puuteri jos ehtii, Riina-Maija alustaa.

Hän sanoo olevansa yli nelikymppinen, joka on työntänyt neljä lasta tähän maailmaan – ”eikä hän kuulemma voisi olla enempää ookoo, ettei hänen kroppansa ole kärsinyt synnytyksistä”.

-En ymmärrä tätä somekiusaajien raivoa minkä saan osakseni päivittäin, ja suurin osa siitä kohdistuu ulkonäköön. Ei myöskään lapseni käsitä sitä miksi ihmiset haukkuvat heidän äidin ulkonäköä. Koitan varjella omia tyttöjäni tältä raadollisuudelta, mutta tiedän että eniten he kärsivät siitä kuinka paljon heidän äitiä solvataan. Toivoisin somekiusaajien tajuavan ettei tämä kosketa vain minua. Jos ulkonäköni ei miellytä, viisas olisi vain hiljaa ja jättäisi ilkeät sanat sanomatta, Riinis toivoo.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Riina-Maija Palander

Kommentit

Oma kommentti