Romanialaisleiri lähti – tältä levähdysalue näyttää viikonlopun jäljiltä, katso kuva!

Hymy kertoi eilen Lahdentien levähdysalueelle pohjoiseen päin mentäessä ennen Keravaa syntyneestä romanialaisleiristä. Viikonlopun aikana paikalla oli noin kymmenen autokuntaa romanialaiskilvissä olevia turisteja, aikuisia ja lapsia oli nelisenkymmentä.

Tiettävästi poliisi puuttui asiaan yleisövihjeiden perusteella, sillä nyt leirikunta on kadonnut. Paikalla oli vielä eilen telttoja ja useita nuotioita.

Näky levähdysalueella on viikonlopun jäljiltä ”myrskyisä”. Hymyyn otti yhteyttä mieshenkilö, joka lähetti myös ohessa julkaistavan ”lukijan kuvan”.

-Aika jäätävä näky. Ulosteita joka paikassa, elintarvikejätteitä ja -pakkauksia, vaatteita, jopa vauvan rikkinäinen istuin, mies kuvaa siivoa Lahdentien varrella.

-On aika uskomatonta, että turistilauma voi jättää jälkeensä yhden viikonlopun aikana tuollaisen hävityksen kauhistuksen.

Hymy ei tavoittanut levähdysalueiden siistimisestä vastaavaa viranomaista vastaamaan kysymyksiin.

Eilinen juttumme

Teksti:Kim Moll
Avainsanat: leiri, Romania, romanialaisleiri, turismi

Kommentit

Jätelain (1072/1993) 20 §:n mukaan roskaaja on velvollinen puhdistamaan roskaantuneen alueen. Jätelain 21 §:n 1 momentin nojalla kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi määrätä roskaajan tai muun puhdistamiseen velvollisen puhdistamaan roskaantuneen alueen.

Ottakaa ne kuvat silloin, kun näkyy roskaajien rekkarit ym.

Oma kommentti