Romanikerjäläisten määrä tuplautuu tänä kesänä!

RomanikerjäläinenPoliisin arvion mukaan romanikerjäläisiä on Helsingissä 220 henkilöä, muissa isommissa kaupungeissa muutamia kymmeniä. Viime kesänä kerjäläisiä oli Helsingissä 250, sillä lämmin kesä houkutteli.

-Tänä vuonna heidän määränsä noussee varmaan 300-400 henkeen, arvioi ylikomisario Mika Pöyry Helsingin poliisin eteläisestä piiristä Hymy-lehdelle.

Hymy teki laajan kerjäläisyyttä käsittelevän reportaasin, joka on luettavissa kokonaisuudessaan printtilehdestämme.

Ennen kerjäläiset pyörivät Helsingin rautatieaseman liepeillä, mutta nyt he liikkuvat omilla autoillaan pitkin pääkaupunkiseutua. Poliisille tulee ilmoituksia myös epäsiisteydestä paikoilla, joissa kerjäläiset majailevat autoissaan ja asuntovaunuissaan.

-Tänäkin keväänä poliisi on joutunut antamaan virka-apua erään leirin purkamisessa, Pöyry sanoo.

Mikä on sitten poliisin näkemys kerjäläistoiminnan yhteyksistä rikollisorganisaatioihin?

-Sellaista johtopäätöstä ei voi tehdä, että kaikki kerjäläiset keräisivät tuloja rikollisliigoille. Osa porukasta harrastaa hiljaista kerjäämistä, osa syyllistyy suoranaisiin rikoksiin ja osa toimii välimaastossa, ylikomisario Pöyry toteaa.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, Romanialaiset, kerjäläiset

Kommentit

Nyt saa kyllä jotkut päättäjät tehä jotakin noiden kerjäläisten takia. Helvettiin tollaset maanvaivat!

Olen vanhempi rouva ja asun aivan Helsingin keskustassa Annankadulla. Minut on yritetty ryöstää kaksi kertaa romanikerjäläisten toimesta, toisella kerralla onnistuttiin. Yleensä olen kesäni Helsingissä viettänyt, mutta nyt en kerjäläisten pelossa uskalla. Minun on pakko muuttaa kesäksi tuttavalleni keski-Suomeen jossa romaneita ei ole. Tähänkö Suomi on tullut, miksi kukaan ei tee mitään?

Dagmar 74v

Joo Saimaan huvilalle meidänkin perhe menee koko kesäksi, syksyllä taasen jatketaan töitä.

Täytyykin häippästä kesäksi mökille piiloon. Ei tarvii pelätä laukkuvarkaita eikä tarvii odottaa että vastaan tulee kerjäläinen.

Oma kommentti