Roope Salminen tilittää alkoholismiaan: Joka päivä valitsen etten tänään juo

Televisiopersoona Roope Salminen kertoo alkoholin hallinneen hänen elämäänsä vuosien ajan. Nyt Roope on ollut raittiina toista vuotta, ja tällä tiellä hän pyrkii myös jatkamaan.

Asiasta kertoo painettu Hymy-lehti Juhamatti Niemisen jutussa.

Roope tunnustaa rakastaneensa alkoholia ja sen tuomaa fiilistä. Hän joi aina niin paljon, kunnes sammui.

– Juominen hallitsi elämääni. Viina oli paras ystäväni ja rakastin sitä enemmän kuin perhettäni. Kyse oli addiktiosta, Roope tunnustaa Hymylle.

Roope tiedosti alkoholiongelmansa, mutta oppi peittelemään sitä niin ystäviltä kuin julkisuudessa.

– Peittelyssä opin varsin hyväksi. Kun oma juominen hävetti joka päivä, ei sitä halunnut paljastaa muille.

Välillä hän päätti olla juomatta kirkkaita, mutta joi sen sijaan 28 olutta ja lopputulos oli sama. Koskaan hän ei ajatellut lopettavansa juomista kokonaan, kunnes tuli 4. elokuuta vuonna 2019.

– Olin miettinyt asiaa jo pitkään, kunnes sinä aamuna päätin pohtineeni sitä liian pitkään. Oli hyvä olo, eikä ollut mitään syytä juoda ja silti vain join. Siihen se jäi.

Kyseisenä aamuna Roope oli myöhästynyt aamulennolta bändinsä keikalle. Edellinen ilta oli venähtänyt pitkäksi.

– Ymmärsin, että juomiseni ei ole hallussa. Minun oli pakko lopettaa.

Roope sai ongelmassaan tukea lähipiiriltään, mutta myös traumaterapiasta.

– Minua ei ole hylätty, kun olen ongelmastani puhunut. Se on ollut tärkeää, vaikka kukaan ei voi lopettaa juomista toisen puolesta. Sen pitää lähteä henkilöstä itsestään, Roope korostaa.

Roope on nähnyt alkoholismia läheltä, sillä aiemmin on kerrottu hänen äitinsä, näyttelijänäkin tunnetun Minna Turusen päihdeongelmista. Roopen välit äitiinsä ovat olleet pitkään poikki, jonka Minna on julkisuudessa vyöryttänyt Roopen syyksi, ja kertonut tämän hylänneen hänet.

– Se on ahdistanut minua. Ehkä ajattelen niin, että jos vanhempana ajaa sen vanhemman ja lapsen välisen suhteen sellaiseen tilaan, että se menee rikki, niin kyllä se vastuu sillä vanhemmalla on.

Roopen tarkoituksena on olla juomatta koko loppuikänsä. Hän tiedostaa, että voi ratketa juomaan, mutta toivoo, ettei niin tapahdu.

– En voi luvata, etten koskaan enää juo. Lupaan yrittää. Joka päivä valitsen sen, etten tänään juo, hän sanoo.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholismi, Roope Salminen, viina

Kommentit

Oma kommentti