Kuva: Markku Ruottinen

Sääprofeetta Jorma Alasimonen, 82v, ennustaa talven sään: Jouluna pakkanen paukkuu!

Ihmisiä kiinnostaa kovasti tuleva säätila, niin kesällä kuin talvella. Hymy julkaisi viime keväänä tulevan kesän sääennustuksen ja nyt on vuorossa tuleva talvi. Ennustuksen laati tällä kertaa tunnettu sääprofeetta, 82-vuotias Jorma Alasimonen.

Tässä Jorman ennustukset. Lue loput kuukaudet lehdestä.

JOULUKUU

Marraskuun lopun lumisateen jälkeen joulukuun ensimmäiset viisi päivää pitelee kauniita ja kuivia ilmoja. Sen jälkeen alkaa muutaman päivän kestävä kova lounaistuuli. Puolen kuun maissa alkaa pakkaskeli.

Sää on selkeä ja jouluaattona pakkanen paukkuu kahdenkymmenen asteen voimalla. Loppukuu on koko ajan selkeästi pakkasen puolella. Uutta vuotta vaihdetaan kylmässä säässä ja raketteja ammuttaessa on syytä pukeutua kunnolla.

TAMMIKUU

Heti uuden vuoden ensimmäisinä päivinä alkaa kunnon länsituuli. Pakkasta on kaksikymmentä astetta ja voidaan puhua jopa talvimyrskystä. Sen jälkeen sataa pari kolme päivää lunta ja sitten on vuorossa muutaman päivän ajan kuiva pakkassää.

Kuun puolivälissä alkaa sataa lunta ja sää pysyy pakkasen puolella, tosin mitään kovia miinuslukemia ei ole tiedossa. Lumisade loppuu, kun tammikuuta on jäljellä viikon verran. Loppukuu mennään poutaisessa säässä pikkupakkasen vallitessa.

Kurkista Hymy-Erotiikkaan tästä.

Teksti:Hymyn toimitus, Mika Katajala
Avainsanat: Jorma Alasimonen, sääprofeetta

Kommentit

Oma kommentti