Sairas suomalaispoliitikko: ”Vaadin eutanasian laillistamista”

Esko SeppänenPitkän uran poliitikkona, viimeksi meppinä tehnyt Esko Seppänen lataa Hymy-lehden haastattelussa kovat piippuun. Hän sai katsella vierestä, kun hänen aikuinen poikansa menehtyi tuskallisten kipujen siivittämänä syöpään hiljattain. Myös Esko itse sairastaa Parkinsonin tautia. Nyt Seppänen vaatiikin armokuoleman laillistamista.

-Kivunlievityksessä käytettävien kemikaalien ylärajoista saattaa päättää kirjoituspöytäbyrokraatikko. Kotisairaanhoitajille pitäisikin antaa kipuasioissa valtuudet toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Jokaiselle koko maassa kuuluu armelias lähtö, Esko Seppänen sanoo Hymyssä.

Mies on päättänyt taistella oikeudesta saada päättää omasta kuolemastaan.

-Vaadin saada yhteiskunnalta kemiallista kuolinapua. Haluan tehdä päätöksen elämästä ja kuolemasta itse. Vaadin eutanasian laillistamista.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Esko Seppänen, eutanasia, armokuolema

Kommentit

Olen nähny ihmisiä, jotka oksentaa ulostetta viimeisinä päivinään, on se niin ihanaa?

Te, jotka olette eutanasiaa vastaan: oletteko hoitaneet kuolemaa odottavia ihmisiä? Oletteko nähneet tuskaa ja kitumista?

Kaks ääripäätä taistelee, on kolmaskin vaihtoehto: helpotettu loppuaika ilman eutanasiaa, kivut poissa kun nukutettuna viimoset kipuajat

Niinpä. Eihän Esko Seppäsen henkeä ja ruumista omista Lääkäriliitto eikä ev.-lut. kirkkokaan vaan ESKO ITE. Olen odottanut ratkaisua ainakin vuodesta 1977.

Luin annettuja palautteita ja suuresti kummastelin eutanasian vastustajia, onkohan heillä mahdollisesti kusta päässä? Ihmis henki on arvostettu aivan liian korkealle, kyllä huonokuntoinen ihminen voitaisiin lopettaa aivan samalla tavalla, kuin kotieläin. Kuka haluaa virua kuolinvuotellaan odottaen viimeistä hengen vetoa, vaikka suurempia kiputiloja ei olisikaan. Eutanasia tulisi laillistaa, sillä se on inhimillistä ja ihmisen todellista arvostamista. Teille Eutanasiaa vastustaville uskovaisille ja konservatiivisille kusipäille toivon peräsuoli syöpää ja aivokasvainta. Olkoon kuolemanne hidas ja tuskallinen. Toivon, että sitten viimeistään ymmärrätte, kuinka tyhmää ja turhaa eutanasian vastustaminen on, kun kusi ja veri on mennyt sekaisin ja ainoana toiveena on ” voi kun saisi nukkua pois”

Kyllä se elämä on niin arvokasta että ihmistä on pidettävä kitumassa ja kärsimässä vaikka tämä itse pyytäisi saada lähteä! Eikai me kituvaa eläintäkään säälitä, eiku…

Sadistit täällä kehtaavat vaatia tuskaista kuolemaa varmasti kuoleville. Hyvähän sieltä on huudella kun ei tarvitse itse tuntea niitä kipuja. Heroiinilla olisi hieno lähteä taivaaseen!

Kommenteistakin näkee, että puolet suomalaisista on täysin pöpejä ja moraalittomia.
Ei tietenkään mitään eutanisioita. Rajoitukset vaan, että kauanko voidaan pitää henkilöä koneiden varassa hengissä pakolla.

Eskon kanssa samoilla linjoilla. Lähden itse mielummin kuin annan toisten pyyhkiä persettäni lääketokkurassa.

…. ”Haluan tehdä päätöksen elämästä ja kuolemasta itse.”…ja kuka sinun mielipiteesi kuulee kun makaat ”vihannexena” paareilla ?

kipulääkkeistä voi tulla riioouvaiseksi, siksi nlltä ei voi kuolevallekaan tarpeeksi antaa

Herra antoi, Herra otti, tyydy siihen, hottentotti!

jokaisella pitää olla oikeus omaan eläämään ja sen päättämiseen.

Eutanasia lailliseksi ja ja jopa suotavaksi elinkautista istuville.

Lisäys edelliseen:

Huonoin asia eutanasian laillistamisessa on että siitä tulee helposti keppihevonen tai työkalu. Sairas ihminen kuluttaa yhteiskunnan varoja joten voisi olla paljon mahdollista että tietyt tahot painostaisivat kuolemaan, mikä ei minusta ainakaan ole oikein.

Kuolemasta ei pidä tehdä kauppatavaraa. Siksi olen vastaan.

”Haluan tehdä päätöksen elämästä ja kuolemasta itse.”

Woah.. aika kova kommentti. Toivottavasti tarkoitti vain itseään.

Ei kait sitä eutanasiaa nytkään mikään estä? Ei muuta kuin piippu leuan alle ja reipas puristus liipasimesta ja se on siinä, ja mosat muistaa sitten jälkipidon.

jokaisella pitää olla oikeus omaan eläämään ja sen päättämiseen.

Oma kommentti