Saitko sinä tällaisen pilapuhelun?

Kavereille ja tutuille tilatut pilapuhelut ovat herättäneet joissakin vastaanottajissa huolta ja ahdistusta, joten poliisi kehottaakin ihmisiä harkitsevaisuuteen puhelujen tilaamisen suhteen.

Mistä on kyse? Pilapuhelusovelluksesta, jolla saadaan aikaan perintäpuhelu maksamattomista sähkölaskuista, valitussoitto häiritsevästä elämästä kerrostalossa, tilaus, jota ei ole todellisuudessa tehty tai väite siitä, että henkilö käyttää luvattomasti toisen nettiyhteyttä. Kaikki puhelut ovat tulleet samasta +358521425364-numerosta.

Kyseessä on JokesPhone-sovellus, jonka kautta voi valita valmiiksi nauhoitetun puhelun, ja se soitetaan henkilön valitsemaan numeroon. Joidenkin puheluiden luonne on sellainen, että vastaanottaja voi poliisin mukaan säikähtää, ja jotkin puheluista ovat aiheuttaneet vastaanottajalle ahdistusta tai pelkoa. Puhelut ovat suomenkielisiä ja aidon oloisia.

Poliisi on kirjannut kesä-heinäkuussa pilasoittoihin liittyen kymmenen ilmoitusta, joista kaksi on rikosilmoituksia ja kahdeksan muita, niin sanottuja sekalaisilmoituksia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: pilapuhelu, Jokes Phone

Kommentit

Oma kommentti