Salatut elämät -sarjan supertähti kuuroutui: Lääkärit eivät osanneet auttaa!

Näyttelijä-muusikko Timo Jurkka kuuroutui lähes kokonaan. Musiikkia rakastavalle näyttelijälle tilanne oli raskas. Äänten kadottua Salatut elämät -tähti eli vuosia hiljaisuuden kuplassa. Nyt hän kertoo tarinansa Hymyn painetussa lehdessä.

Vuonna 2011 Timon vasemman korvan kuulo alkoi hiljalleen heiketä.

– Kun ihminen puhui minulle vasemmalla puolella, käänsin päätäni oikealle. Puheen erottelevuus katosi enkä pystynyt kohdistamaan, mistä ääni tuli. Sosiaalisissa tilanteissa arvailin, mitä puhuja sanoi.

Kun kuulo alkoi heiketä, Timo meni tietenkin lääkäriin. Syytä ongelmaan ei löydetty. Kun oikeankin korvan kuulo romahti, hänelle tarjottiin kuulolaitetta.

– En halunnut ottaa kuulolaitetta. Se olisi tuntunut luovuttamiselta. Uskoin koko ajan, että kuuloni jossain vaiheessa palautuu. Siksi en ollut epätoivoinen, vaikka kuu­rous vaikeutti elämääni todella paljon. Sulkeuduin kuplaan. Ikään kuin ympärilläni olisi ollut muovikalvo. Kuuntelin hiljaisuutta, Timo kuvailee elämän kapeutumista.

Salkkarit-ryhmää hän kiittelee. Näytteleminen onnistui ihan mainiosti pienten apukeinojen avulla. Käsimerkeillä näytettiin, milloin oli Timon repliikin vuoro.

Yksikään lääkäri ei ole osannut selittää syytä vasemman korvan kuulovammaan. Kuurouden alkuvaiheessa, Timon ajaessa työpäivän jälkeen autolla kotiin, kuului yllättäen poks! Yhtäkkiä hän kuuli äänet ja musiikin stereona! Tunne oli mahtava. Toivo heräsi sammuakseen taas pian. Parin minuutin euforian jälkeen kuurous palasi.

– Se oli tietenkin ahdistavaa, mutta samalla tällaiset kokemukset antoivat valtavasti toivoa.

Kuulon asteittainen palautuminen on kuitenkin ollut kuitenkin täyttä totta, johtuipa se mistä tahansa. Timo uskoo, että aivot ovat korjanneet tilanteen vuosien mittaan. Ja voihan olla, että kuulokojeen tuottama mekaaninen ääni olisi estänyt aivojen korjaussysteemin, kuka tietää. On kuitenkin upeaa, että näyttelijä-muusikko voi taas elää äänien maailmassa.

Lue juttu painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Salatut elämät kuuro, Timo Jurkka näyttelijä

Kommentit

Oma kommentti