Salkkari-tähti Esko Koveron kanssa pilkillä: 40 vuotta kihloissa, paljasti miksi avioon meno on jäänyt

Suosikkinäyttelijä ei halaja eläkkeelle.

– Jos jäisin kotiin, jäisi helposti vain sohvalle makaamaan. Siinä menisi hyvä mies hukkaan, Esko Kovero murjaisee Hymyn toimittajalle Juhamatti Niemiselle. Lähdimme Salkkarit-tähden kanssa pilkille, ja juttu on luettavissa printtilehdestämme tai näköislehdestä.

Pilkkimistä mies on harrastanut lapsesta pitäen siinä missä virvelöintiä sulan veden aikaan. Kalastusinnostuksen hän peri isältään lapsuusvuosinaan Pohjois-Karjalassa Viinijärvellä ja Juojärvellä.

– Isäni oli kova kalamies. Olimme isän kanssa kuin paita ja peppu. Käytiin joka viikonloppu kalassa.

Viime aikoina Eskon ajatukset ovat siintäneet myös lähestyviin eläkevuosiin. Eskolla tuli 18. helmikuuta täyteen 64 vuotta, joten hän voisi jäädä eläkkeelle periaatteessa vaikka heti.

– Menen päivä kerrallaan, mutta elämän tienhaarassahan tässä ollaan. Väkisinkin sitä tulee mietittyä, miten loppuelämää meinaa viettää. Jatkaako vielä töitä, riittääkö kunto ja onko tehnyt kaiken mitä on halunnut.

Terveys ja kunto ovat suht kohdallaan, vaikka vanheneminen ei tule huomaamatta.

– Jos tässä iässä ei mihinkään paikkaan aamulla kolottaisi, sitä olisi todennäköisesti kuollut. Ei sitä enää tule kirmattua aamukahvia keittämään, vaan ensin on oikaistava jäseniä kropassa.

Julkisuuden mylläkän taustalla pitkän linjan näyttelijän parisuhde on pysynyt kasassa kaikki vuodet. Pari on ollut yhdessä yli 40 vuotta, mutta ilman avioliiton siunausta.

– Kihloihin olemme kyllä menneet. Vuonna 1981 Ateenassa rakkauden kukkulalla, mutta naimisiinmeno on jäänyt. Siihen on osaltaan vaikuttanut, että olemme eri kirkoista. Unelmanamme oli mennä naimisiin kahdessa kirkossa, mutta sellaisen hääseremonian järjestäminen ei ole niin helppoa. Ehkä sitten eläkepäivinä, Esko suunnittelee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Esko Kovero

Kommentit

Oma kommentti