Sankarikissa Kombo: ”Vainusin vesivahingon ja näytin vuodon paikan”

Sankarikissa Kombon outo käytös kiinnitti Hanna Klemolan huomion kesken kiireisen aamun. Maine Coon -kissat ovat usein kiinnostuneita vedestä. Sen ansiosta Klemolan perhe säästyi vakavalta vesivahingolta.

Tarina on luettavissa Reija Kokkolan ja Matti Matikaisen tekemänä painetusta Hymystä ja näköislehdestä.

Maine Coonit ovat usein viehtyneitä vedestä. Myös Kombo tulee mielellään mukaan suihkuun, ja se jää innoissaan tuijottamaan suihkun jälkeen viemäriin valuvaa vettä. Välillä se myös juo sitä lattialta tai löylykiposta. Juuri veteen liittyy Kombon saama sankarin leima. Vedestä kiinnostunut tarkkakorvainen Kombo pelasti perheen isolta vesivahingolta.

– Yleensä kaikki kissat seuraavat minua aamuisin, kun säntäilen sinne tänne aamukiireissäni. Viime vuonna eräänä talviaamuna Kombo käyttäytyi omituisesti. Yleensä se säntää muiden mukana apajille lipomaan kissanruoasta herkullisen kastikkeen, Hanna kertoo.

Tuona aamuna Kombo vain istua jäkötti keittiön lattialla, ja antoi velipoikien hotkia aamuherkkunsa. Se istui hievahtamatta kuono kiinni keittiökaapin ovessa, ja vain tuijotti sitä. Lopulta Hanna kyykistyi sen viereen ja kysyi, mikä hätänä.

– Kombo vain tuijotti keittiökaapin ovea. Ei se edes naukunut tai äännellyt sen omalla erikoisella tavalla. Kun avasin sen, näin roskiskaapin lattialla ison vesilätäkön. Mitään veden tippumisen ääntä ei kuulunut.

Kombopa oli kuitenkin kuullut, tai ehkä se oli haistanut veden. Vettä tuli aivan hiljaa tiputtamalla, joten vuoto oli luultavasti kestänyt jo jonkin aikaa.

– Ilman Komboa emme olisi luultavasti huomanneet vuotoa ajoissa. Pahimmassa tapauksessa olisi tullut iso ja kallis remontti. Nyt vahinko oli helposti korjattavissa putkiliitoksen tiivisteen korjaamisella. Olemme tosi kiitollisia Kombolle!

Lue juttu kokonaan Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kombo, lemmikki, sankarikissa, vesivahinko, vuoto

Kommentit

Oma kommentti