Sanni sairastui narkolepsiaan Pandemrix-rokotteen takia: ”Nauraminen saa minut halvaantumaan!”

Lempäälässä asuva Sanni Laine, 24, sai koulussa yläasteella sikainfluenssarokotuksen.

– Minulle tuli hallitsemattomia raivokohtauksia ja luulin tulleeni hulluksi, Sanni muistelee Hymyn painetussa lehdessä Carmen Heikkilän jutussa.

Sanni Laine on kahden pienen pojan äiti, joka joutuu laskemaan lapsensa sylistään, jos häntä alkaa naurattaa, muuten lapsi voi pudota käsistä.

– Narkolepsiaan kuuluu katapleksia-oireet. Suuret tunne-elämykset saavat aikaan sen, että ikään kuin yhtäkkiä halvaannun. Käsistä lähtee voimat ja voin tippua polvilleni. Joskus on niin käynyt rappusissa ja olen pudonnut alas, mutta nykyään osaan ennakoida ne tilanteet, ja jos lapsi on sylissäni, lasken hänet heti alas, Sanni sanoo.

Sanni muistaa, että muutaman kuukauden jälkeen rokotuksesta hän alkoi nukahdella kesken oppituntien, joskus jopa kesken syömisenkin.

– Sain kotona sellaisia raivokohtauksia, joita en kyennyt mitenkään hallitsemaan. Nappasin taulutkin seiniltä ja heitin ne lattialle. Huusin vanhemmilleni, että viekää minut jonnekin hoitoon. Luulin, että olin sekoamassa, Sanni muistelee.

– En ole sairastumisestani katkera, mutta olen oppinut tämän kanssa elämään. Jos olen kaupungilla asioilla tai on aktiivista tekemistä, en minä yhtäkkiä vain nukahda. Elokuvia tai televisiota katsellessa saatan nukahdella. Elämässä on niin paljon hienoja asioita, minulla on ihana perhe ja mieheni ymmärtää minua niin hyvin. Kaikesta huolimatta olen onnellinen, Sanni summaa lehdessä. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: narkolepsia, Pandemrix, rokote, Sanni Laine

Kommentit

Oma kommentti