Sara Siepin oudot bisnekset – rahaa tulee, mutta bisneksiä lopetetaan ja ulosottomies raapii ovella!

Sara Sieppi omistaa Semihima Oy -nimisen yrityksen, jolla pyyhkii suorastaan ällistyttävän hyvin. Liikevaihtoa on tullut firman kaksivuotisen olemassaolon aikana yhteensä reippaasti yli puoli miljoonaa euroa, tarkalleen ottaen 556 000 euroa.

Liikevaihto on mellevä, mutta välttämättä se ei kerro kannattavuudesta mitään. Tulos kertoo.

Sara Siepin kohdalla silläkin voidaan mällätä vaikka kuinka.

Kun liikevoitto on yleisesti ajatellen hyvä, se on kymmenen prosenttia tai yli. Saran firman kohdalla liikevoitto on käsittämätön: se yltää 55 – 71 prosenttiin.

Viimeksi Saran firma sai viivan alle 150 000 euroa. Tämä siis voittoa, sen jälkeen kun Sara on jo palkkansa nostanut. Hyvin siis menee. Mutta…

Rahaa on mutta…

Jo viime kesäkuussa Hymy kertoi Saran firmasta kummallisia.

Hymylle vinkattiin, että firma ei olisi maksanut ajoissa perintäyhtiön pienehköä, 227 euron saatavaa. Niinpä siitä tehtiin trattaprotesti, ja firman upeaa AAA-luokitusta laskettiin AA:han.

Hymy tarkasti asian luotettavista lähteistä, ja vinkki piti paikkansa. Vastikään Hymylle vinkattiin jälleen samanlaisesta tratta-asiasta.

Hymyn tekemän tarkastuksen mukaan yrityksellä on jo peräti kuusi ulosottomerkintää. Rahojaan ovat hakeneet verottaja ja vakuutusyhtiö. Rästejä on ollut tuhansia euroja, mutta ne on maksettu.

Yrityksen raha-asiat eivät ole huonolla tolalla, mutta firma on seikkaillut silti luottoluokitustaan laskeneissa vesissä. Miksi? Eikö ex-missi osaa hoitaa omaa firmaansa?

Bisnes loppui ”parissa kuukaudessa”

Lisää hämmennystä on luvassa.

Heinäkuussa Sieppi ja menestyksekäs yrittäjä Jutta Larm (entinen Gustafsberg) kertoivat sometileillään perustaneensa yhteistyöyrityksen. Kyse oli sisustusliikkeestä.

Verkkokauppa nimeltä Raffialiving on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa suljettu. Syyksi on kerrottu ajanpuute. Firman ideana oli myydä bohohenkisiä tuotteita. Yhteistyö ehti toimia muutaman hassun kuukauden.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: bisnes, Jutta Larm, raha, Sara Sieppi, yritys

Kommentit

Oma kommentti