Vessi Hämäläinen/Otavamedia, kuvaryhmä

Sensuuri iski: Vauva-palstalla totaalinen keskustelukielto Janita Lukkarisesta

Sananvapaus ei toteudu ainakaan Vauva-lehden keskustelupalstalla, jota on joskus pidetty Suomen suurimpanakin keskustelukanavana.

-Kaikki Janita Lukkarisen mielenkiintoiseen elämäntilanteeseen liittyvä juttelu siivotaan alta aikayksikön pois, valittaa Hymyyn yhteyttä ottanut aktiivikeskustelija.

-Ymmärrän, jos asiattomuuksia karsitaan, mutta tässä järjestelmällisesti estetään keskustelu ja niiden aloitukset. Tästä on kymmeniä eri esimerkkejä. Ketjut vain katoavat. Miksi asioista ei voi keskustella? hän kysyy.

Hymy teki testin kirjoittamalla palstalle aiheen Janita Lukkariseen liittyen. Aihe oli siisti eikä siinä ollut mitään kummallista. Palsta poisti aloituksen 90 sekunnissa.

Sinänsä Vauva-palsta ei toiminnallaan ”syyllisty” mihinkään. Sananvapauden yli menee tässä tapauksessa julkaisuvapaus. Julkaisijalla on täysi oikeus päättää mitä sivuilla julkaistaan, eikä lain mukaan ketään tarvitse auttaa hänen sananvapautensa toteuttamisessa. Toisin sanoen, kaikilla on sananvapaus, mutta tarvittaessa se vaatii siis oman median perustamista.

Hymyn keskustelupalsta on avoin palsta, jossa asiallinen keskustelu sallitaan.  Palstalle vaaditaan ennakkorekisteröityminen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Hymy, Janita Lukkarinen, keskustelupalsta, Vauva.fi, sensuuri

Kommentit

Oma kommentti