Seppo Ruonansuu muistelee veljeään Jopea Hymyssä: ”Hän yllytti minua, ja niinhän siinä kävi että televisio räjähti ja hanki oli mustana sadan metrin matkalta”

– Ei sitä pysty vielä kuvittelemaan, ettei Jopea ole, edesmenneen Jope Ruonansuun pikkuveli Seppo myöntää Hymyn jutussa painetussa lehdessä.

­T­aiteilijalegenda, koomikko Jorma ”Jope” Ruonansuun kuolema järkytti viime kesänä koko Suomen kansaa. Viihdetaivaan kiistatonta monilahjakkuutta jäi kaipaamaan kuusi sisarusta, joille rakkaan veljen poismeno 56-vuotiaana oli luonnollisesti kova kolaus.

– On tämä ollut kauheaa. Eihän sitä vielä pysty kuvittelemaan, ettei Jopea enää ole. Siihen täytyy vain tottua. Minkä me sille voidaan, murehtii pikkuveli Seppo Ruonansuu Hymylle.

Tapasimme hänet Jopen kunniaksi järjestetyssä muistokonsertissa.

Jope ja Seppo olivat erittäin läheisiä. He syntyivät perheeseen sisarusparven nuorimpina. Ikäeroa heillä oli vain kaksi vuotta, joten he tottuivat leikkimään lapsina yhdessä.

– Voi voi… Olimme parhaat kaverit pikkulapsesta saakka. Tokihan meillä oli muitakin kavereita ympärillä, mutta Jopen kanssa teimme kaikki koiruudet ja piruudet, mitä vain keksittiin, Seppo muistelee hymynkare suupielillään.

Vauhtia ja uskallusta veljeksistä ei puuttunut.

– Yleensähän se meni niin, että Jope yllytti ja minä nuorempana toteutin, Seppo naurahtaa.

Eräänä talvena kaksikko intoutui testaamaan television kestävyyttä vanhassa puuliiterissä. Jopen houkutuksesta Seppo paiskasi vasaran kuvaruutuun päin.

– Ja lujaa. Televisio räjähti, mutta onneksi ulospäin. Lumihanki oli mustana 100 metriä liiterin ulkopuolella.

Lue lisää Hymyn painetusta lehdestä.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jope Ruonansuu, Seppo Ruonansuu

Kommentit

Television kuvaputkessa on tyhjiö ja se ei räjähdä mitenkään niin että hanki nokeentuu sadan metrin päässä.

Oma kommentti