Seurapiirikaunotar Maria Smuran paha vuosi: Sairaushelvetti, keskenmeno, masennus…

Poseeraukset sujuvat rutiinilla, kun mallina ja pr-emäntänä tunnettu Maria Smura, 28, heittäytyy aistikkaisiin alusvaatekuviin Hymyn painetun lehden sivuilla. Pinnan alla kuitenkin on riittänyt vastoinkäymisiä, mikä nakersi vuoden 1993 Miss Suomen Tarja Smuran veljentyttären voimia viime vuonna.

– Jaksamiseni on ollut koetuksella. On ollut päiviä, kun en ole jaksanut nousta edes sängystä ylös, Maria huokaa Hymylle Juhamatti Niemisen ja Kari Pekosen tekemässä jutussa.

Ensin tuli korona, mikä tyhjensi tapahtuma-alalla työskentelevän tanssijakaunottaren kalenterin ja pakotti muuttamaan Helsingistä kotikonnuilleen Nurmekseen. Heti perään alkoi sairauskierre, joka sai alkunsa kurkkuun ilmestyneestä patista.

– Se oli turvonnut niin pahasti, etten saanut suutani auki. En pystynyt puhumaan, enkä saanut kunnolla happea. Pelkäsin kuolevani.

Terveysmurheiden lisäksi Maria koki keskenmenon. Sitä edelsivät vaikeat raskauspahoinvoinnit.

– Kyse oli vahingosta, mutta olisin halunnut pitää lapsen. Voi olla, etten voi enää koskaan saada lapsia. Ensimmäistä kertaa sain keskenmenon kolme vuotta sitten.

Samassa yhteydessä nivusesta löytyi toinen kasvain, joka leikattiin pois. Myöhemmin leikkaushaava tulehtui, joka vaati sairaalahoitoa.

Kovista koettelemuksista Maria on käynyt puhumassa psykologilla. Hänellä todettiin viime vuoden lopulla vakava masennus ja ahdistuneisuushäiriö.

– Makasin ja itkin sängyssä­, enkä jaksanut käydä edes suihkussa. Linnoittauduin vain kotiini. En saanut nukuttua, kun asiat pyörivät mielessä. Se oli henkisesti ja fyysisesti raskasta.

Uniongelmista ja traumoista Maria on kärsinyt teini-iästä saakka. Hän joutui 14-vuotiaana seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi paikallisella huoltoasemalla, missä pistäytyi kesken lenkkeilyn. Lue juttu Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Maria Smura

Kommentit

Otsikossa Tarja Smura, mutta juttu koskee Maria Smuraa…

Pahoittelut virheestä, tämä tuli korjattua. Toimitus.

Oma kommentti