Sofia Ruusilan työskentely Jenkeissä kummastuttaa: Ovatko työlupa-asiat kunnossa – uhkaako maasta poistaminen?

Sofia Ruusila matkusti kolmen kuukauden matkalle Yhdysvaltoihin verkostoitumaan ja tutkailemaan työskentelymahdollisuuksia.

Ilta-Sanomien tämänpäiväisestä jutusta käy ilmi, että Sofia työskentelee koko ajan Yhdysvalloissa. Hän on toiminut useiden tapahtumien emäntänä käyttäen artistinimeä Sofia Jessica.

Keskustelupalstoilla käy kuuma kuhina siitä, onko Sofian paperiasiat kunnossa.

Suomi kuuluu niin kutsuttuun viisumivapausohjelmaan eli Visa Waiver Programiin. Useimmat suomalaiset matkustajat eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, jos tietyt ehdot täyttyvät. Viisumivapaa matka voi olla turisti- tai liikematka, mutta viisumivapaus ei koske henkilöä, joka opiskelee tai työskentelee maassa. Edes au pairit eivät saa matkustaa ilman oikeaa viisumia.

Jos henkilö haluaa työskennellä Yhdysvalloissa väliaikaisesti vierailijana, hän tarvitsee Yhdysvaltain siirtolaisuuslakien mukaan erityisen viisumin. Useimmat väliaikaisten työntekijöiden viisumiluokat edellyttävät, että tuleva työnantaja tai edustaja tekee työlupa-anomuksen, joka täytyy erikseen hyväksyttää.

-Näinköhän Sofialla on tällainen viisumi, vai onko hän matkassa vain Visa Waiverilla, keskustelijat kyselevät. Hymy ei tavoittanut Sofiaa vastaamaan kysymykseen. Eräänlainen vastaus löytyy kuitenkin Seiskan jutusta.

Seiskassa pari kertoi vain vasta viikko sitten hakeneensa työlupaa. Siis: oltuaan työmatkalla jo kaksi kuukautta ja Sofian tehtyä keikkoja jo kosolti?

Visa Waiver -ohjelman rikkomisesta voidaan poistaa maasta ja evätä sinne uudelleenmatkustaminen.

Kuvakaappaus: Instagram

Lue: Sofia Ruusila ja mainoskohu Jenkeistä

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Sofia Ruusila, työlupa, viisumi, Yhdysvallat

Kommentit

Oma kommentti