Sointu Borg juontaa Himoksen juhannusjuhlat ja pohtii henkeviä: ”Annetaan tilaa jokaiselle”

Räväkkä ja eroottinenkin Diili-voittaja Sointu Borg pohtii kehopositiivisuutta, kehorauhaa, kauneusihanteita ja ulkonäön ja henkisyyden suhdetta toisiinsa Instagram-postauksessaan.

-Tuenko IG-julkaisuillani toksisia länsimaalaisia kauneusihanteita? Mikä tarve minulla on ollut muokata kehoani? Tunkea sinne jotain ylimääräistä? Miksi kuvani ovat niin siloteltuja?⁣ Sointu kirjoittaa ja vastaa:

-Minulle kehorauha (tai tietynlainen yleismaallinen oma vapaus tai rauhaan rinnastettava oma tila) on myös sitä, että minun ei edes tarvitse vastata edellisiin kysmyksiin. ⁣Ihailen jokaista, joka uskaltaa ottaa vahvasti kantaa täällä somen puolella. Kehollaan ja sanallisesti. Kehopositiivisuus on enemmän kuin tervetullutta.⁣ Se antaa monille tilaa hengittää.

Samalla meidän tulisi antaa tilaa aivan jokaiselle, Sointu miettii. Ja aina kaikki ei ole niin suoraviivaista ja mustavalkoista:

– Jos haluan postata siloteltua tavaraa, ei se kerro epäsuorasti tai suoraan sitä, paljonko käytän tunteja jonkin tietyn yhteiskunnallisen ongelman tai valtarakenteen ratkomiseen oman pääni sisällä.⁣

– Minä tuomitsen huomaamattani ja niin teet sinäkin. Yritän kuitenkin aktiivisesti haastaa omia ajatuksiani ja kysyä itseltäni ”Miksi ajattelen näin? Kuka tämän ajatusmallin päähäni iskosti?” Rohkaisen sinua samaan. ⁣

Syyllistäminen ei ole Soinnun mukaan avain hedelmälliselle debatille ja oivalluttamiselle. Kysymykset ovat.⁣

Sointu juontaa tänä vuonna Himoksen juhannusjuhlat.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: erotiikka, Diili, kehopositiivisuus, Sointu Borg, kehorauha

Kommentit

Oma kommentti