Sointu Borg: ”Tiesithän että sinulla on oikeus suksia v-uun”

Kirjaa kirjoittava Suomen suorasukaisin businesslady kirjoittaa Instagramissa omaan kursailemattomaan tapaansa:

-Tiesithän, että sinulla on oikeus suksia vittuun.

Mistä on kyse? Soinnun mukaan siitä, että jokaisella on oikeus lähteä pois niistä  tilanteista ja asetelmista, jotka saavat hänet voimaan huonosti.

-Kyse voi olla parisuhteesta, työpaikasta, ystävyyssuhteesta tai ihan vaikka yksittäisestä keskustelutilanteesta. Oli tilanne mikä tahansa, et tarvitse päätöksellesi mitään korkeampaa oikeutusta. Pelkkä tunne siitä, että hyvinvointisi kärsii, riittää, Sointu tähdentää.

Hänen mielestään moni ”katselee paskaa” liian pitkään ihan vain velvollisuuden tunteesta. Pelkäämme tuottavamme pettymyksiä, polttavamme siltoja tai jättävämme ihmisiä pulaan. Syyllisyys kahlitsee meitä ja saa meidät pelkäämään ympäristömme reaktioita.

Soinnun mukaan kilttiä on valitettavan helppo manipuloida.

-Et ole kenellekkään velkaa yhtikäs mitään, et ainakaan omaa mielenterveyttäsi. Et ole muille velkaa huomiotasi, energiaasi, osaamistasi tai aikaasi. Sinun ei ”pidä” tehdä yhtikäs mitään. Kukaan ei saa pakottaa tai painostaa sinua yhtikäs mihinkään.

Soinnun mielestä pitää vain opetella kävelemään pois.

-Älä myöskään yliselittele päätöksiäsi. Tämä on sinun elämäsi, ei kenenkään toisen. Sinun ei tarvitse pelätä tai kumartaa ketään. Sinun ei tarvitse sietää epäkunnioittavaa käytöstä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Sointu Borg

Kommentit

Oma kommentti