Sointu Borg voitti Diilin 2021.

Sointu Borgilla on vinkki, jolla hän erottelee jyvät akanoista: ”Tarkkailen heidän käytöstään…”

Sointu Borg kertoo tarkkailevansa uusien tuttavuuksien kohdalla heidän käytöstään, sitä, kuinka he käyttäytyvät esimerkiksi ravintolassa tai kaupan kassalla. Se paljastaa kuulemma paljon.

-Jos koet oikeudeksesi purkaa pahaa oloasi asiakaspalvelutyötä tekeviin ihmisiin, olet kusipää, Sointu toteaa ja muistuttaa Muhammed Alin viisaudesta: ”I don’t trust anyone who’s nice to me but rude to the waiter. Because they would treat me the same way if I were in that position.” Suomeksi: En luota kehenkään, joka on minulle kiva, mutta kusipää tarjoilijalle. Koska he kohtelisivat minua samoin jos olisin siinä asemassa.

Sointu tarkkailee ihmisiä kassoilla, tiskeillä, tilausta tehdessä tai vaikkapa taksikuskille puhuessa. Hän tekee tämän sekä siviili- että liike-elämän puolella.

-Se paljastaa ihmisestä paljon. Todella paljon. Todelliset värit, sanoisin.

Sointu sanoo, että moni kokee asiakaspalvelijan olevan kirjaimellisesti palvelija. Ei ihminen, vaan joku kummallinen omia tarpeita tyydyttävä eloton objekti.

-Älä tee tätä. Suomi on pieni maa. Et ole vastapuolta parempi, et millään asteella. Nuori nöyryyttämäsi tarjoilijatar voi tehdä elämässään hienoja asioita. Älkäämme unohtako, että mm. pääministerimme on työskennellyt kaupan kassalla.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Sointu Borg

Kommentit

Oma kommentti