Somerähäkkä: Lihavien ihmisten pitää maksaa itse hoitonsa

Hyvinvointisivustolla julkaistu mielipidekirjoitus on kirvoittanut melkoisen kipakan keskustelun somekanavissa.

Mielipidekirjoituksen mukaan lihavien, tupakoitsijoiden ja auringonottajien olisi maksettava itse hoitonsa, koska jostain on tulevaisuuden sairaanhoidossa entisestään säästettävä, eikä se ole kirjoittajan mukaan nuorten mielenterveyspalvelut tai vanhukset.

-Olen sitä mieltä, että tietyt elintapasairaudet on pantava ”verolle”. Niistä aiheutuvat kustannukset ovat kansantaloudellisesti merkittäviä. Tupakointi, lihavuus, jopa syövät jotka aiheutuvat holtittomasta auringonotosta ja ovat lisääntyneet – nämä kaikki pitää pistää ihmisten itsensä maksettavaksi, kirjoittaja esittää sivustolla.

Koska asian järjestäminen voisi vaatia melkoisia ponnisteluja, järjestelmää tulisi kuulemma muuttaa edes niin, että tiettyjen kriteerien täyttyessä maksut julkisella puolella olisivat hoidosta ainakin korotettuja ylipainoisille ihmisille. Lue kannanotto täältä. Mitä mieltä sinä olet aiheesta?

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: auringonotto, lihavuus, melanooma, mielipide, nuoret, psykiatria, terveydenhuolto, tupakointi, vanhustenhoito, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti