Speden Spelit vuonna 2001, mukana muun muassa Noora Vennamo

Spede uhkasi toimittajaa Musta käsi -järjestöllä: Minä en hoida asioita oikeudessa

Pertti ”Spede” Pasasen kuolemasta tuli kuluneeksi 16 vuotta. Syyskuussa julkaistiin Pasasesta kertova kirja Spede, nimittäin. Hymyn nykyinen päätoimittaja muistelee Spedeä omassa jutussaan.

Juttu on julkaistu tuoreessa painetussa Hymy-lehdessä. Spede oli kimpaantunut 90-luvun lopulla hänestä ja Maria Drockilasta julkaistuihin kuviin. Suhde oli kuumaa kauraa tuohon maailmanaikaan, ja Hymy paljasti mistä oli kyse: pari oli kuin liimapaperia toisilleen.

Spede kutsui silloisen Hymyn päätoimittajan ja nykyisen päätoimittajan Mika Lahtosen palaveriin. Sitten sävy tiukentui. Kun toimitus totesi, että julkaistun jutun laillisuus voidaan mittauttaa oikeudessa, Spede totesi:

-Minä en hoida asioita oikeudessa.

Sitten hän alkoi esitellä Musta käsi -järjestöään, joka laittaisi ikävät ihmiset kuriin rangaistusten muodossa. Puheet olivat kovia, ja Spede alkoi soitella lukuisia uhkaussoittoja toimittajalle. Lopulta tuli niin kova uhkaus, että piti kutsua poliisit avuksi. Asia eteni syyttäjän pöydälle, hän nosti syytteen. Lue erittäin mielenkiintoisesta ja jo unohdetusta episodista painetusta Hymystä!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Mika Lahtonen, Pertti Pasanen, Spede

Kommentit

Minäpä oon sen verran vanha että mistan tämän jutun.
Noista Speden Musta Käsi – järjestön sekoilusta kuultiin aina silloin tällöin. Spede ei ollut suinkaan sellainen puhtoinen kohtelias herra kuin julkisuudessa annetaan kuva, vaan useinkin itsestään liikoja luuleva ja itseään täynnä oleva öykkäri joka kohteli työkavereitaan (malliesimerkkinä Simo Salminen) halveksuen ja vähempiarvoisina ja oletti että kaikkien pitäisi kumartaa hänen edessään.

Oma kommentti