SS ja Stara: Kerjäläläisten törkeät huijaukset paljastuivat!

Kevät on tuonut kerjäläiset kadulle varsinkin suurimmissa kaupungeissa. Harva oikeasti köyhä pääsee omin avuin esimerkiksi Romaniasta tai Bulgariasta Suomeen kerjäämään, sillä matka maksaa ja on pitkä. Kerätty raha meneekin usein järjestäytyneeseen toimintaan.

Kaikesta huolimatta kupit kilisevät ja suomalaiset antavat auliisti rahaa kerjääjille. Tämä pitää ongelman katukuvassa kesästä toiseen.

Tänään suomalaismediat ovat paljastaneet hätkähdyttäviä kerjäämishuijauksia.

Savon Sanomat kertoo lukijastaan, jonka ovella kerjäsi kuuromykkä. Ulkomaalaisella miehellä oli mukanaan suomeksi kirjoitettu lappu, jossa hän aneli rahaa. Lukija ei antanut killinkiäkään, mutta kun hän myöhemmin meni autolleen, hän huomasi kuuromykän juttelevan iloisesti puhelimeensa. Tapaus sattui lähellä Suonenjokea.

Stara taas kertoo ulkomaalaisen tv-ryhmän tempauksesta Yhdysvalloissa. Toimittajat ja kuvaajat seurasivat päiväkausia naista, joka esiintyi rampana kerjurina, mutta päivän päätteeksi vaihtoi vaatteensa autossa ja lähti merkkivaatteissaan shoppailemaan kaupungille. Kävelysauvoista ei ollut tietoakaan.

Kuvituskuva: Hymyn reportaasi kerjäämisestä vuodelta 2010. Kuvan nainen ei liity juttuun.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: kerjääminen

Kommentit

Oma kommentti