Suomalainen huippu-urheilija jäi 36-vuotiaana eläkkeelle raihnaisena – steroideja, repeytyneitä hauiksia…

Kaarlo KangasniemiHymyn urheilijasarjassa Suomalaisia olympiasankareita on edetty osaan 5/8. Kerromme legendaarisen olympiavoittaja Kaarlo ”Kulta-Kalle” Kangasniemen tarinan. Hänet muistetaan Meksikon olympialaisista, jossa mies kirjaimellisesti nosti itsensä suomalaiseen urheiluhistoriaan.

Kangasniemi maksoi kuitenkin kalliin hinnan mitaleista ja ennätysjahdeista. Lihakset ja elimistö eivät kestäneet kovan harjoittelun ja anabolien hurjia tehokuureja. Kangasniemi oli aineiden sivuvaikutuksista ärtynyt, eikä pystynyt nukkumaan. Nostolavalta vetäytynyt entinen huippu-urheilija oli valmis sairaseläkkeelle.

Toistakymmentä arvokisamitalia ja maailmanennätystä eivät myöskään olleet taloudellisesti kannattavia. Sairaseläkeläinen putosi köyhyysloukkuun. 36-vuotiaan eläkeläisen seuraksi jäi ikuinen selkäkipu ja korkea verenpaine. Sittemmin mieheltä ovat menneet vaihtoon myös lonkat.

Kulta-Kalle on kuitenkin edelleen Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen ja ainoa painonnoston olympiavoittaja. Lue lisää Hymystä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Kaarlo Kangasniemi

Kommentit

Oma kommentti