Suomalainen huippunäyttelijä tilittää rankkaa arkeaan: ”En jaksa enää kauan!”

Ville HaapasaloVille Haapasalo on ehkä tunnetuin näyttelijämme ulkomailla koskaan. Hän on tehnyt entisen Neuvostoliiton alueella noin 70 elokuvaa, ja hän on Venäjällä suoranainen supertähti. Viralliselta asemaltaan hän on Venäjän valtionnäyttelijä, joka merkitsee muun muassa sitä, että hän saa aikanaan kolminkertaisen eläkkeen.

Miestä on nyt revitty vuosikaudet sinne tänne, ja Ville kertookin Hymyn heinäkuun numerossa elävänsä rankkoja aikoja.

-En usko, että jaksan tätä enää kauan. Voin lopettaa urani piankin, hän yllättää.

Venäjän elokuvabisneksessä pyörivät isot rahat. Leffabudjetit voivat olla jopa sata kertaa suuremmat kuin Suomessa, eikä näyttelijöiden palkkoja ole taksoitettu, kuten Suomessa. Mitä suositumpi näyttelijä, sitä suurempi palkkio. Villekin on tienannut työllään varsin mukavasti.

Lue Hymystä Villen ajatuksista lisää.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Ville Haapasalo

Kommentit

Ville Haapasalo on erittäin paneutuva ja osaava näyttelijä.
Se tekeekö se hänestä kaikkien mielestä suositun, tai edes pitäisikö tehdä on jokaisen itse arvioitavissa. Lisäksi hänen pukeutumisensa ja puhetyylinsä ”vapaa-ajalla” ts. silloin kun häntä haastatellaan, on hänen oma valintansa eikä sillä ole mitään tekemistä lahjakkuuden tai osaavuuden kanssa.

Se miten hän kuluttaa / säästää omat palkkionsa ja missä hän asuu, on myös hänen oma asiansa. Jos tekee työtä suurimman osan vuodesta Venäjällä, mitä järkeä on täältä isoa taloa ja pihaa ostaa? Sen hoitokin jäisi sitten kokonaan täällä asuvien harteille.

Lisäksi tuo isyys-asia. Se lienee Villen, hänen vaimonsa ja kyseisen väitetyn lapsen äidin välinen juttu. Onhan noita avioliiton ulkopuolisia lapsia monella muullakin, mikäli tämä sellaiseksi paljastuu. Ei tämä liene ensimmäinen eikä varmasti viimeinen lapsi, joka ei ole avioliitossa syntynyt.

”Suosittuhan” ei sitten tarkoita, että olisi huippunäyttelijä = lahjakas näyttelijä. Haapasalon iänikuinen pipo ärsyttää ja mies puhuu tavalla, joka kertoo, ettei hän ainakaan teatterinäyttelijän äänikoulutusta ole saanut tai suostunut ottamaan vastaan (sitähän voi lusmuilla kouluissa minkä jaksaa kuten teatterikorkeassakin riittää, että pääset kouluun sisälle ja sen jälkeen olet näyttelijä vaikka joisit seuraavat neljä vuotta vain teetä koulun kuppilassa). Eipä taida elo ollut kovin auvoisaa Venäjällä jos 70 elokuvan tuotoilla ei perus kerrostaloasuntoa kummempaa ole Suomessakaan saanut ostettua ja täällä sentään saa perustuloissa lainaa pankista vaikka omakotitalon ostamiseen. Miekkosen uraa varjostaa vielä väitetty, avioliiton ulkopuolinen lapsi. Kyllä kai suomalainen vaimo voisi venäjältäkin pyytää DNA testiä isyyden toteamiseksi – tai Ville itse? Sillähän sitä saataisiin huhuille loppu. Yhdessä suomalaisessa elokuvassa taisi näytellä ja kyllä oli niin jäykkää, ettei tainnut enempää kutsuja tulla.

Oma kommentti