Suomalainen TV-juontaja raivostui – uhkaa muuttaa kaupungista!

Janne KatajaKaikkihan tietävät sen Batman-leffojen Jokerin, ja hänen pikkuisen pullakan suomalaisen vastineensa.

Janne Kataja Riihimäeltä!

No, hänet juuri. Nyt Idols- ja BB-juontaja on suivaantunut Iltasanomien mukaan kotikaupungilleen Riihimäelle, koska Riksu on aikeissa leikata kulttuurimenoja.

Janne Kataja, tuo Suomen Jokeri, on uhannut jopa muuttaa pois Riihimäki Citystä.

-Ulla-vaimoni etsii jo uutta kotia, uhkailee Janne-boy Iltasanomille.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Janne Kataja, Batman, Jokeri

Kommentit

Muuta ihmeessä, mutta älä kuitenkaan Suomeen jää, vaan mene heti vähän kauemmas vaikka Ruotsiin. Siellä osataan arvostaa kulttuuria monella eri tavalla ja sen takia voisit löytää sieltä itsellesi sopivan ammatin, esim. lipunmyyjänä teatteriin.

Yhtä tomeraa toimintaa kuin manageri järvisen (savon ainoa julkkis) muuttouhkaukset Iisalmesta. Eppäilenpä, ettei moni paikkakuntalainen paljon perään kumpaakaan haikaile… Sinänsä kyllä huomionarvoinen ja tärkeä keskustelunaihe tuo kulttuurin leikkauspolitiikka, eikä vain Riksussa – siitä toki respektiä.

Hyvä hyvä! Riksun taso nousee huimasti kun toi Mölyapina häipyy.

Niinpä niin, ei Kataja niin suuri julkimo ole että riksu menettäis jotain hianoo vaikka Kataja pois lähteekin. Liikaa kuvitella itsestään tuollaisia, että riksun kunnanisät polvillaan anoisi jäämään, ei terve, mikä urpo.

Hyvä Janne Kataja tuolllainen pikkujulkkis voi aivan rauhassa muuttaa Riksusta pois.Kysyn tarvitseeko Riihimäen kokoinen kaupunki omaa teatteria?Suomi on vapaa maa hra.Kataja voi muuttaa vaikka nuorgamiin ja alkaa juontamaan Positiivisin Lappilainen 2010 ohjelmaa.Mies juontajana täysin ammattitaidoton pitää itseään suurena starana mitä Riksu menettää jos hän muuttaa ..ei mitään,ei kerrassaan mitään.

Tässä vielä suora lainaus Katajan haastattelusta maikkarin sivuilta. Hän todellakin tietää, että kulttuurijutuista on myös säästettävä!!!

– Kuntapäättäjät ovat taantuman takia päättäneet säästää ja myös kulttuurin tulee säästää 220 000 euroa. Se on sinänsä ihan oikein, mutta säästötavoitteiden jakaminen ei ole millään tavalla tasapuolinen, Kataja sanoo Viihdeuutisille.
Riihimäellä on kolme pääasiallista kulttuurikohdetta: Lasimuseo, Taidemuseo ja Riihimäen teatteri.
Taantumatalkoiden säästöt jakaantuvat kuitenkin niin, että museot säästävät yhteensä 20 000 euroa ja teatteri yksinään 200 000 euroa. Tällä säästösuunnitelmalla teatteri menettäisi myös valtionavustuksensa, eli käytännössä se olisi koko teatterin loppu.
– Jos tämä ehdotus menee joulukuussa läpi, minä aion muuttaa pois. Tämä on henkilökohtainen protestini, sillä haluan maksaa veroni kuntaan, joka kohtelee kulttuurikohteitakin tasavertaisesti. Kyse ei siis ole siitä, että olisin ylimielinen ja kuvittelisin, että minä olen jotenkin korvaamaton Riihimäelle.

Kysymys ei ollut siitä, että Kataja vastustaisi säästöjä. Hän vain halusi niihin tasa-arvoisuutta. Säästötarve on kulttuurilaitosten saralta n. 220000 eur, josta nykyisen suunnitelman mukaan hoitaa Suomen Lasimuseo 10 000 eur, Taidemuseo 10 000 eur ja teatteri loput 200 000. Kataja ehdottaa, että kulttuurilaitokset jakaisivat tasan säästötavoitteet eli jokainen säästäisi kokonaistavoitteesta 1/3. Tämä selviää ihan kun lukee sekä Aamupostin haastiksen, että muiden lehtien haastikset.

Ps. Kuntapoliitikkona tiedän, ettei perusturva- ja koulutusbudjetit lähde ”samasta” kassasta kulttuurin kanssa, joten kulttuurimenot ei ole myöskään näistä pois. Kaikki ovat ns. kuntapalveluita, joita tulee olla.

Janne Kataja, voiko ilmoitukseesi varmasti luottaa?

Ymmärrän kyllä, että Kataja on pahoillaan. Mutta… karsiako esim. terveydenhuollosta vai kulttuurista? Koulutuksesta vai kulttuurista? Löytyy helposti monta tärkeämpää kohdetta kuin kulttuuri. Jos on pakko säästää, niin kyllä se on etsittävä vähiten kansalaisille tärkeä kohde. Jos yksi vaginamonologi jää tekemättä, niin ketä se haittaa?

Oma kommentti