Suomalaislääkärin esimerkit sähkötupakasta ovat kammottavia

Sähkötupakka on susi lampaiden vaatteissa, tuumii lääkäri Hannu Vierola, joka on kirjoittanut Tyttöjen ja naisten tupakkakirjan. Nyt uutena teemana on sähkötupakka.

Vierola ottaa Hymyssä kantaa odottavien äitien sähkötupakointiin.

-Asia aiheuttaa hämmennystä myös lääkärien keskuudessa. Oikea vastaus on tietysti, että älä polta ihmeessä sähkötupakkaa raskauden aikana. Se on sama kuin hengittelisi tuulilasin pesunestettä hellalla olevasta kattilasta – tai jos menisi lentoasemalle koneen alle, kun jäänestoa suihkutetaan siipiin, lääkäri Vierola vertaa.

Hän varoittaa sähkösavukkeiden vaaroista ja sanoo ettei asiaa ole tutkittu tarpeeksi. Tutkimuksissa on paljastunut pelottavuuksia.

-Yhdysvalloissa altistettiin yliopistotutkimuksessa hiiriä sähkötupakalle. Todettiin sen aiheuttavan tulehdusreaktion keuhkoissa, ja että se lisää niin sanottuja vapaita radikaaleja. Hiirten altistuminen bakteeri- ja virustuleduksille kasvoi, keuhkojen puolustuskyky heikkeni ja hiirten kuolleisuus lisääntyi.

-Briteistä tiedetään tapaus, jossa terrieri kuoli puraistuaan rikki isännän nikotiinipatruunan. Ei sähkötupakan kanssa ole leikkimistä. Myös lasten nikotiinimyrkytykset ovat moninkertaistuneet huolimattoman nikotiinipatruunoiden säilytyksen takia, lääkäri toteaa.

Haastattelu kokonaisuudessaan Hymyn Terveys-Hymy -osiossa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: sähkötupakka, Hannu Vierola

Kommentit

Oma kommentti